Hírek

Ittasan vezetett, majd balesetet okozott Lábatlanon

Pénzbüntetést szabtak ki azzal a büntetlen előéletű férfivel szemben, aki 2023. február 2-án Lábatlan lakott területén ittas állapotban vezette a fia személygépkocsiját és utast is szállított.

A megállapított tényállás szerint a sofőr az Öreghegyi úton – ittassága miatt – nem jobbra tartva közlekedett, hanem áttért a menetirány szerinti baloldalra, és visszapillantó tükrével érintőlegesen nekiütközött a szemből érkező, szabályosan közlekedő személygépkocsi bal oldali elülső részének. Ezt követően a vádlott szintén a visszapillantó tükrével nekiütközött egy másik vétlen személgépkocsi visszapillantó tükrének, amely ennek következtében letörött. Az elkövetőt az első vétlen sofőr tartóztatta fel.

A jármű vezetésekor a sofőr közepes fokban volt ittas állapotban. A férfi vezetői engedéllyel nem rendelkezett, ezért engedély nélküli vezetés szabálysértése miatt külön szabálysértési eljárás indult vele szemben.

Az ittas járművezetés vétsége miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben 330.000 forint pénzbüntetést, valamint 1 év 6 hónap közúti járművezetéstől eltiltást szabott ki a vádlottal szemben. A büntetővégzés jogerős, azt az ügyész tudomásul vette.

Fotók, forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék

Megosztás