Hírek

Árvízvédelmi felkészülésen vettek részt vármegyénk tűzoltói

Az árvízvédelmi kérdések voltak a középpontban csütörtökön, a Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon megtartott felkészítésen.

A felkészítést Sári Ákos tűzoltó ezredes, igazgató nyitotta meg, aki az árvízvédelmi tapasztalatait osztotta meg az állománnyal, majd a felkészülés fontosságát hangsúlyozta. Az előadássorozatot Molnár András, az ÉDUVIZIG Tatai Szakaszmérnöke kezdte meg. Előadásában az Ár- és belvízi védekezés aktuális feladatait egy vízügyi szakember szemszögéből taglalta. Az árvizek idején jelentkező rendőrségi feladatokról Kadlecsik Tibor rendőr őrnagy beszélt a továbbiakban. 

A délutáni szekcióban a katasztrófavédelmi feladatok különféle megközelítéseit Sikrai Attila tűzoltó alezredes, Békés Roland tűzoltó alezredes, Viszked Georgina tűzoltó főhadnagy és Benye János tűzoltó ezredes hozta közelebb az állományhoz. Így szó volt a kitelepítési és befogadási feladatokról, a katasztrófák okozta lelki sérülések ellátásáról és az árvizek alkalmával jelentkező katasztrófavédelmi szakmai feladatrendszerek összefüggéseiről is.  

Borítókép: Matvan-Királyfi Klára ra.
Forrás: Katasztrófavédelem