Esztergom

Kerékpárt, telefont és övtáskát is lopott Esztergomból

Nem jogerősen öt év fegyházbüntetésre ítélték azt a többszörös visszaeső férfit, akit most lopással és kifosztással is vádolnak. Az ügyészség a vádlott terhére, a szabadságvesztés súlyosításért jelentett be fellebbezést.

A megállapított tényállás szerint az ittas állapotú vádlott 2023. július 22-én hajnalban egy esztergomi sörözőben történt közös italozást követően eltulajdonította a sértett tulajdonát képező, asztalra helyezett 129.990 forint értékű mobiltelefonját. A vádlott a mobiltelefont 20.000 forintért eladta egy férfinek, akinek nem volt tudomása a telefon eredetéről. A telefon lefoglalásra és a sértett részére kiadásra került.

Az ittas állapotú vádlott 2023. augusztus 2-án éjjel az esztergomi vasútállomás kerékpártárolójából jogtalanul eltulajdonított egy 40.000 forint értékű, számzáras lakattal lezárt kerékpárt oly módon, hogy a számzáras lakatot annak kinyílásáig tekergette. Az elkövetési érték 40.000 forint, amely nem térült meg. Ezt követően eltulajdonított egy 399.990 forint értékű, számzáras lakattal lezárt kerékpárt is a fenti módon, majd azt 10.000 forintért eladta egy férfinek, akinek nem volt tudomása a kerékpár eredetéről. A kerékpár lefoglalásra és a sértett részére kiadásra került.

A vádlott ittas állapotban 2023. augusztus 26-án hajnalban Esztergomban a buszvégállomáson a padon ülő sértett nyakán lógó 4.000 forint értékű övtáska pántját egy nála lévő késsel elvágta, majd azt, a benne lévő 5.000 forint értékű mobiltelefonnal, személyes okmányokkal, bankkártyákkal, némi aprópénzzel és cigarettával magához vette és elhagyta a helyszínt. Az elkövetési érték 10.000 forint, amely nem térült meg.  

Az Esztergomi Járásbíróság a vádlottat 2 rendbeli lopás bűntette, lopás vétsége és kifosztás bűntette miatt, mint többszörös visszaesőt, halmazati büntetésként 5 év fegyházbüntetésre, mellékbüntetésként 6 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet nem jogerős, az Esztergomi Járási Ügyészség a vádlott terhére, a szabadságvesztés súlyosításért jelentett be fellebbezést, míg vádlott és védője is fellebbez.

Videó a lopásokról:

Borítókép, forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék