Hírek

Dorogi alapítványt is támogat a Tesco

A Tesco „Ön választ, mi segítünk” pályázatának 14. fordulójában többek között interaktív környezeti nevelést, óvodai ökogazdálkodást, valamint oktatási intézmények felújítását is támogatja Komárom-Esztergom vármegyében. A helyi vásárlók a legtöbb voksot az Óvoda a Családokért Alapítvány „Izgő-Mozgó, mert a mozgás mindenre jó” elnevezésű pályázatára adták le. Az áruházlánc a szavazatok számának függvényében 400, 200, illetve 100 ezer forinttal járul hozzá a pályázatok megvalósításához.

Az „Ön választ, mi segítünk” 14. fordulójában országosan közel 2 millió zsetonnal szavaztak a Tesco vásárlói, a vállalat pedig mintegy 42 millió forinttal támogat 173 nyertes projektet. Komárom-Esztergom vármegyében 6 pályázatra voksolhattak a vásárlók január 15. és február 11. között, a legtöbb zsetont pedig az esztergomi Tesco hipermarket vásárlói dobták be. A helyi szervezetek a pályázat aktuális fordulójában idén is változatos, kreatív pályázatokkal küzdöttek a vásárlók voksaiért, így a Tesco támogatásának köszönhetően például az óvodai változatos mozgásformák gyakorlása, környezetvédelmi kirándulások, környezettudatos óvodai működés, valamint iskolai virágültetés is megvalósulhat a régióban.

„Rendkívüli öröm, hogy vásárlóink évek óta aktívan kiveszik a részüket a támogatások elosztásáról döntő szavazásban, amit a 14. fordulóban a gyűjtőpontokon leadott 1 918 961 darab zseton is alátámaszt. Büszke vagyok rá, hogy évek óta olyan projektek megvalósulását segíthetjük pénzügyi forrással, amelyek nem csupán a pályázó szervezetek, hanem a tágabb környezetben lakók számára is fontosak és hasznosak. A program indulása óta összesen több mint fél milliárd forintot fordítottunk arra, hogy a helyi közösségek valóra válthassák fejlesztési elképzeléseiket. A mostani kezdeményezések 50 százaléka a gyermekek, 19 százaléka a családok, 11 százaléka pedig a helyben élő teljes közösség, illetve a hátrányos helyzetűek érdekeit szolgálja, ami jól példázza, milyen sokszínű a közösségi élet hazánkban” – mondta Hevesi Nóra, a Tesco Magyarország kommunikációs vezetője.

A 14. fordulóban 59 körzetből érkeztek pályázatok az oktatást, képesség-fejlesztést támogató, egészséges életmódra ösztönző, valamint környezetvédő és -szépítő kezdeményezések kategóriában, melyek közül az Effekteam Egyesület független szakértői választották ki azokat, amelyek továbbjutottak a szavazási szakaszba. Körzetenként a legtöbb szavazatot összegyűjtőket 400 ezer, a második legtöbb zsetonnal rendelkezőket 200 ezer, a harmadik helyezetteket 100 ezer forintos támogatással díjazza a Tesco, míg a különdíjasokat pályázatonként további 365 ezer forinttal jutalmazza.

Nyertesek – 46-os körzet (esztergomi, dorogi és komáromi áruházak):

  1. helyezett (28.773 szavazat) – Izgő-Mozgó, mert a mozgás mindenre jó! – Óvoda a Családokért Alapítvány (Komárom) – „Rohanó világban élünk, a gyermekek mozgásszegény életmódot folytatnak, és egyre többen küzdenek valamilyen tanulási, magatartási problémával. Ennek egyik fő oka az idegrendszer éretlensége, amely akadályozhatja a beszéd, az írás, az olvasás és számolás képességének megfelelő fejlődését is. Ahhoz kérjük a segítségüket, hogy óvodásainknak lehetősége legyen a változatos mozgásformák gyakorlására és a közös mozgásélményhez.”
  2. helyezett (14.401 szavazat) – Virágos iskolánkért – Nyergesújfalui Kernstok Károly Általános Iskola Tagiskola Telephelye (Bajót) – „Esélyt szeretnénk teremteni egy szebb iskolai környezetre Bajóton.”
  3. helyezett (12.722 szavazat) – Vigyázzunk a Földre! – Környezettudatosságra nevelés interaktívan – Zöld Levelecske Nyílt Alapítvány (Dorog) – „Közvetlen környezetünk, tágabb értelemben a Föld védelme korunk egyik legnagyobb feladata. Gyerekeink érzékenyítésével, nevelésével tehetjük a legtöbbet azért, hogy ezt az egyre inkább rájuk nehezedő feladatot sikeresen megoldják. Azért választunk a Zöld Jeles napokhoz kiemelten kapcsolódó kirándulásokat, mert ebben a korcsoportban ez a hatékonyság záloga. Az eszköz a kezünkben van, és a felelősség, hogy azt jól használjuk, a miénk.”

Bővebb információ a programról a nyertes szervezetek listájával a www.tesco.hu/kozosseg oldalon található. Az „Ön választ, mi segítünk” program támogatásából létrejött korábbi projekteket ezen a térképen lehet még megtekinteni.

Megosztás