Kék hírek

Nyergesújfalui szórakozóhelyen italoztak, majd egymásnak ugrottak

Vádiratot nyújtottak be öt férfivel szemben, akik italozást követően verekedtek egymással.

A vádirat szerint három férfi 2022. május 2-án a nyergesújfalui szórakozóhelyen tartózkodott, itt italozott egy testvérpár is, akik egyikük születésnapját ünnepelték. Az egyik ünneplő férfi az ott tartózkodó vendégekbe belekötött, őket veréssel fenyegette, hangoskodott, a felszolgálót sértegette, italát kiborította. A testvére próbálta őt visszafogni, együtt a szórakozóhely teraszára mentek, ahol szóváltás közben lökdösték egymást. Amint a testvérek a teraszra mentek, az egyik vendég a szórakozóhely ajtaját bezárta, mert a fenyegető férfi magatartása riadalmat keltett.

Miután a testvérekben tudatosult, hogy nem jutnak vissza az épületbe, egyikük üres sörösüveget dobott az ajtónak, majd mindketten elindultak onnan. A testvéreket három másik férfi követte, hogy számonkérjék őket.

A három férfi utolérte az ittasságuk miatt egymásba kapaszkodó testvéreket, akik közül egyikük rögtön megindult a három férfi felé, azonban a testvére visszafogta őt. Az egyik elkövető felkapta az utcán lévő kukát, és azzal a felé megindult férfi fejére csapott, majd a kukával felé ütött. A három férfi közül egy másik belerúgott a felé indult férfiba. Egy másik férfi a testvérpár másik tagjába rúgott bele. Ezután a megrúgott férfi a fémkukát megfogta és azt elhajította a velük szemben álló társaság egyik tagja felé, azonban egy drogéria üvegét találta el, ezzel azt betörte, így abban 142.240 Ft kárt okozott. Két férfi az utcán lévő kátyút körülvevő paravánt a testvérek irányába borította, illetve egyikük a kukával megdobta a testvérek egyikét.

Az Esztergomi Járási Ügyészség három férfival szemben garázdaság bűntette, egy férfival szemben garázdaság vétsége, illetve az egyik garázda férfival szemben rongálás vétsége miatt is emelt vádat, a vádiratban három elkövetővel szemben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre, két elkövetővel szemben pénzbüntetésre tett indítványt.

A cselekményről készült felvétel:

Borítókép, forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség

Megosztás