Esztergom

Fotópályázat: 10 Csoda Esztergomban

2024 a fotózás éve Esztergomban, így az Esztergomi Turisztikai Nonprofit Kft. fotópályázatot hirdet Esztergom életének megörökítése érdekében különféle tematikákkal, aspektusok szerint.

Várják azon fotósok jelentkezését, akik előre meghatározott tematika alapján egy hónapra birtokukba veszik Esztergomot és megörökítik a városi élet egyes mozzanatait, épületeit, természeti jelenségeit, hangulatát. A feladat olyan turisztikai fotók készítése, amelyek részben kültéri kiállításon, részben közösségi média megjelenésben pozitív és érdeklődést keltő aspektusát mutatják be a városnak.

Fotózási témák havi bontásban:

  • 2024. március ▪ makró Esztergomban,
  • 2024. április ▪ napszakok Esztergomban,
  • 2024. május ▪ zöld Esztergom,
  • 2024. június ▪ Esztergom mozgásban,
  • 2024. július ▪ a Duna és Esztergom,
  • 2024. augusztus ▪ hangulat és éjszakai élet Esztergomban,
  • 2024. szeptember ▪ egyház és Esztergom,
  • 2024. október ▪ színek Esztergomban.

A pályázatra jelentkező fotósoknak az adott hónapban 3 nap áll rendelkezésükre a fotók elkészítésére. Az Esztergomi Turisztikai Nonprofit Kft. ez idő alatt közreműködő segítséget nyújt a fotózási helyszínek megközelítésében, valamint az érintett helyszínekre és épületekbe való bejutásban. 

A projekt során minimum 10 db, nyomdai minőségű, utómunkázott fotó elkészítését és leadását várják.

Az elkészült fotókat első körben JPG formátumban kérik leadni minimum 3500 pixeles oldal hosszúsággal. A későbbiekben a leválogatott képeket pedig az alábbi paraméterek szerint kérik leadni: CMYK színtér, 8 vagy 16 bites színmélység, TIFF formátum. További specifikációk egyéni egyeztetés alapján.   

A résztvevő fotósok közreműködését tiszteletdíj formájában egyedi megállapodás szerint honorálják.

Az elkészült fotókból Esztergom Megyei Jogú Város, valamint az Esztergomi Turisztikai Nonprofit Kft. a 2024-es év során minimum két alkalommal kiállítást rendez.

A projekt során elkészült képek Esztergom Megyei Jogú Város tulajdonát képezik. A szerzőknek a fotók hivatalos bemutatását követően lehetőséget biztosítanak azok saját felületükön való felhasználására, kiállításon való bemutatására előzetes egyeztetés alapján.

A pályázaton résztvevő fotós vállalja, hogy maximum 3 alkalommal, részt vesz a kiíró által szervezett sajtótájékoztatón, vagy egyéb a pályázathoz köthető eseményen előzetes egyeztetés alapján.

A jelentkezéseket az esztergom@tourinform.hu e-mail elérhetőségre várják, az alábbi dokumentumok és információk csatolásával: 

 – Egy minimum 500 karakter terjedelmű bemutatkozó anyag, amely tartalmazza a személyes adatokat, valamint minimum 15db referencia fotót,

– költségigény megjelölését,

– adott témakörök és hónapok iránti érdeklődés megjelölése,

– valamint kérjük legalább egy jó minőségű saját portré csatolását.

A jelentkezés önmagában nem jár kötelezettséggel, minden beérkező jelentkezést fogadnak, és az anyagban szereplő elérhetőségeken kollégáik felveszik a jelentkezőkkel a kapcsolatot.

A pályázat jelentkezési határideje: 2024. március 6.

Kapcsolattartó: Nagy Norbert – Esztergomi Turisztikai Nonprofit Kft.

Elérhetőségek: nagy.norbert@visitesztergom.hu, Tel.: +36307105090

Megosztás