Hírek

Tovább folytatódik a tokodaltárói óvoda fejlesztése

Korszerűsödik és bővül a tokodaltárói gyerekek óvodája a Komárom-Esztergom Vármegyei Önkormányzat által koordinált TOP Plusz keretében elnyert mintegy 200 millió forintból. A második szakasz kivitelezési munkálatai február végén – március elején kezdődnek el.

Tokodaltáró Község Önkormányzata közbeszerzési eljárást indított az óvoda A (alsó) épületének bővítésére, felújítására, melyre a TOP Plusz-3.3.1-21-KO1-2022-00017 számú pályázaton nyertek támogatást. Az óvoda egy új tornaszobával bővül, illetve felújításra kerül a vizesblokk, a tálalókonyha és a tetőszerkezet is. A közbeszerzési eljárás során 11 cég nyújtott be ajánlatot, melyek közül a legkedvezőbb ajánlatot az Architect-Bau 2000 Építőipari Szolgáltató Kft. (2500 Esztergom, Várfok utca 14/b) adta. Ajánlati ára: 104.954.089 Ft+ÁFA. A Képviselő-testület név szerinti szavazással eredményesnek nyilvánította a közbeszerzési eljárást és döntött a nyertes ajánlatról.

Petrik József, Tokodaltáró polgármestere a dorogimedence.hu-nak elmondta, hogy az óvoda több szakaszban újul meg. Az intézménynél először 2009-ben történt korszerűsítés, ekkor a legrosszabb állapotú nyílászárókat cserélték ki, majd 2018-ban energetikai korszerűsítést hajtottak végre. Ennek keretében a fűtési rendszert korszerűsítették, hőszigetelést végeztek, további nyílászárókat cseréltek ki, valamint a B (felső) épült tetőszerkezetének cseréjét végezték el amire napelem is került. A polgármester kiemelte, hogy a mostani pályázatot két szakaszban valósítják meg. 2023 őszére készült el a B (felső) épület vizesblokkja, konyhája, most pedig az A (alsó) épület vizesblokkját, tálalókonyháját és tetőszerkezetét újítják fel, továbbá kialakítanak egy tornaszobát is. „A mostani beruházással mondhatni, hogy teljesen megújul az óvoda, melyhez a támogatást köszönjük a vármegyei önkormányzatnak” – tette hozzá Petrik József.

A vármegyei önkormányzat a Terület- és Településfejlesztés Operatív Program (TOP) keretében eddig mintegy félmilliárd forinttal támogatta a település fejlődését. A TOP-ban a csapadékvíz-elvezetésének fejlesztését 85 millió forinttal, a hivatal és az óvoda energetikai fejlesztését 150 millió forinttal, míg a TOP PLUSZ-ban az egészségügyi alapellátás fejlesztését 50 millió forinttal, valamint az óvodafejlesztést 200 millió forinttal.