Hírek

Hét éves nevelt lányával végzett szexuális cselekményt

Nem jogerősen 14 év fegyházbüntetésre ítélték azt a férfit, aki 7 éves nevelt lányával 2 alkalommal szexuális cselekményt végzett nyergesújfalui lakásukban.

A Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség által benyújtott vádirat alapján a Tatabányai Törvényszék a 2024. február 9. napján tartott tárgyaláson, szexuális erőszak bűntette miatt indult ügyben hozott ítéletet azzal a férfivel szemben, aki 2023. májusban és júniusban nyergesújfalui lakásukban az élettársa korábbi kapcsolatából született, 7 éves nevelt lányával 2 alkalommal szexuális cselekményt végzett. Az egyik esetben a vádlott a bűncselekményt akkor követte el, amikor élettársa aludt, a másik esetben az élettársa távollétét használta ki.

A cselekményt a Büntető Törvénykönyv öt évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel bünteti. A vádirat alapján a bíróság az elkövetőt 14 év fegyházbüntetésre, mellékbüntetésként 10 év közügyektől eltiltásra ítélte és végleges hatállyal eltiltotta minden olyan foglalkozás gyakorlásától, vagy egyéb tevékenységtől, amelynek keretében 18. életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozást, gyógykezelését végzi, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmai, vagy befolyási viszonyban áll.

Az elsőfokú ítélet nem jogerős, az ügyész a szabadságvesztés büntetés súlyosításáért, a vádlott és védője elsősorban felmentésért, másodsorban enyhítésért, valamint a minősítés megváltoztatása miatt jelentett be fellebbezést. A bíróság megállapította, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható.

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék