Hírek

Elfogadták a tokodaltárói önkormányzat költségvetését

Tokodaltáró Község Önkormányzat Képviselő-testülete a legutóbbi ülésén többek között döntött a 2024. évi költségvetés elfogadásáról, óvodafelújításról, valamint az önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanok tetőszerkezetének felújításáról – derül ki a település közösségi oldalán található bejegyzésből.

A Képviselő-testület a 2024. év első ülésén tárgyalta az Önkormányzat 2024. évi költségvetéséről szóló rendelettervezetet, melyet a Pénzügyi, Településfejlesztési és Szociális Bizottság véleményezését követően el is fogadott. A 2024. évi költségvetés fedezetet biztosít az intézmények fenntartására, működtetéséra az önkormányzati alapfeladatok ellátására, így többek között a bölcsődei és óvodai nevelésre, az egészségügyi ellátás biztosítására, a községgazdálkodási, felújítási és beruházási feladatok elvégzésére.

Óvodafelújítás

Az idei évben is pályázati források bevonásával szeretnének további fejlesztéseket megvalósítani. Tavasszal végre elkezdődhet az Óvoda alsó épület vizesblokkjának és tálalókonyhájának felújítása, a tetőszerkezet cseréje, valamint az épület tornaszobával történő bővítése, melyre a TOP Plusz-3.3.1-21-KO1-2022-00017 számú pályázaton nyertek támogatást. A közbeszerzési eljárás során 11 cég nyújtott be ajánlatot, melyek közül a legkedvezőbb ajánlatot az Architect-Bau 2000 Építőipari Szolgáltató Kft. (2500 Esztergom, Várfok utca 14/b) adta. Ajánlati ára: 104.954.089 Ft+ÁFA.

Megújul az Egészségház

Az Egészségház belső felújítására, védőnői és fogorvosi eszközök beszerzésére is sor kerül az idei évben.

Út- és járdafelújítások

A Magyar Falu Program kiírása esetén tovább szeretnék folytatni az útfelújítási programokat. Jelenleg a Rozmaring utca felújításának terveztetése folyik. A Bányász utcában elkezdik a térköves járda építését egész az iskola bejáratáig. Terveik között szerepel a Vajaskúti dűlőben (iskola épülettől a Tárna utcáig) is a járda megterveztetése, a megvalósítás előkészítése.

Önkormányzati ingatlanok tetőszerkezetének felújítása

Az önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanok állagmegóvása és felújítása érdekében a Gete utca 7. és az Iskola utca 12. szám alatti lakások tetőszerkezetének felújításáról is döntött a Képviselő-testület. A Gete utca 7. szám alatti ingatlan tetőszerkezetének felújítását a Gabiács Kft. (2531 Tokod, 6059 hrsz.) nyerte el bruttó 2.041.601 Ft vállalkozói díj ellenében. Az Iskola utca 12. szám alatti ingatlan tetőszerkezetének felújítását Csekő Ákos egyéni vállalkozó (2525 Bajna, Klapka utca 71.) nyerte el bruttó 2.676.585 Ft vállalkozói díj ellenében.

Közvilágítás korszerűsítése

Az energiaárak emelkedése rákényszeríti az Önkormányzatot, hogy a 2024. évet terhelő jelentős kiadás ellenére korszerűsítse a közvilágítási hálózatot. Tavaszra várhatóan ledes lámpatestekkel biztosítják a közvilágítást a településen.

Országfásítási Program

Az Önkormányzat pályázatot nyújtott be az Országfásítási Program keretén belül. A pályázatban 15 facsemetét sikerült igényelni tavaszi ültetéssel.

Rendezvények

Az elmúlt évek sikeres rendezvényei után idén is megrendezésre kerül – többek között – a gyermeknap és a Gesztenyefesztivál.

A költségvetésben tartalékot is képeztek, mely a rendkívüli helyzetek esetén nyújt pénzügyi fedezetet a szükséges intézkedések finanszírozására. A költségvetési rendelet a www.tokodaltaro.hu oldalon az Önkormányzat/Rendeletek menüpontban található.

Borítókép: Google

Megosztás