Hírek

Bőven akadt dolguk a tűzoltóknak az erős szél miatt hétfőn

Hétfőn az erős szél miatt több helyre riasztották a tűzoltókat vármegyénkben, főként az Esztergomi Járás területére.

A Bajnai Katasztrófavédelmi Őrs hivatásos tűzoltói két alkalommal is vonultak az 1119-es útra, ahol fakidőlések okoztak forgalmi akadályt. A tűzoltók láncfűrésszel, kézi erővel, egyik esetben az erdészet szakembereivel közösen megszüntették a forgalmi akadályt. 

Csolnokon, egy út szélén álló tölgyfa egyik ága akadályozta a közút járműforgalmát az 1106-os úton. Az úttest fölé hajló ágat az esztergomi hivatásos tűzoltók magassági ágvágóval eltávolították.

A Nyergesújfalui Katasztrófavédelmi Őrs hivatásos tűzoltói is vonultak a viharos erejű szél okozta fakidőlésekhez. Egy nagyméretű nyárfa hasadt ketté és az úttestre esett forgalmi akadályt képezve a 10-es számú út lábatlani szakaszán. Az egyik faág elektromos vezetékre esett, ami szigetelt volt és nem károsodott. Az egységek motoros láncfűrészekkel és kézi erővel megszüntették a veszélyeztetést. Villanyvezetékre dőlt egy kisméretű fa Süttőn, az 1127-es számú úton. A fát kézi erő és egy motoros láncfűrész segítségével távolították el a tűzoltók. A vezeték nem sérült. Kicsit távolabb egy fa dőlt villanyoszlopnak, amit a fa súlya az úttest fölé döntött, így az veszélyesen megdőlt. Az egység kézi erővel az oszlopot visszaállította és stabilizálta függőleges irányba. az áramszolgáltató értesítése megtörtént.

Az esetek során személyi sérülés nem történt.

Forrás: Katasztrófavédelem

Megosztás