Hírek

Az esztergomi kórház területén bántalmazta

Börtönbüntetést szabtak ki azzal a férfivel szemben, aki barátnője kórházi kezeléséért hibáztatta a sértettet, ezért az esztergomi kórháznál megverte.

A megállapított tényállás szerint a vádlott 2022. május 17-én éjjel az esztergomi kórház bejáratához ment, mivel tudomására jutott, hogy barátnője kórházba került. A férfi dühös volt amiatt, hogy tudomása szerint a barátnője az este folyamán a sértettel fogyasztott alkoholt, és a sértettet hibáztatta azért, hogy a barátnője kórházba került.

A kórház előtt a vádlott szóváltásba keveredett a sértettel, őt hátulról tarkón ütötte, majd a fején többször megütötte. A földre esett sértettet többször fejen rúgta és ököllel ütlegelte. A férfinek a bántalmazás miatt nyolc napon belül gyógyuló hámsérülése, duzzanata keletkezett, de a cselekmény alkalmas volt ennél súlyosabb sérülés okozására.

Az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság a 2024. február 5. napján tartott nyilvános folytatólagos tárgyaláson, súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt indult ügyben 1 év 7 hónap börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte a férfit. Az elsőfokú ítéletet az ügyész és elkövető tudomásul vette, így az jogerőssé vált.

A cselekményről készült felvétel ide kattintva tekinthető meg!

Borítókép, forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék