Hírek

Sportolói Díjátadó Gála és rendhagyó Sportbál

Február 3-án, szombaton 10. alkalommal rendezték meg a Sportolói Díjátadó Gálát, amelynek apropóját a dorogisport jubileuma, a 110 éve hivatalos formában is megalapított Dorogi Atlétikai és Futball Club, a dorogi sport kezdete adta. Dorogon rendkívül nagy jelentőséggel bír sok évtizede a sport. A szabadidő és versenysport kiválóságainak ünnep volt ez a Gála – írja a Dorogi Sport a honlapján.

A rendezvényt dr. Tittmann János polgármester nyitotta meg köszöntőjével, amiben kiemelte, hogy az idei év különleges hiszen 40 éves a város, sok izgalmas, színes programmal készülnek, idén is kiemelt fontosságú szerepet kap majd a sport.

Knyaskó Máté intézményvezető kiemelte, hogy az idei év különleges hiszen 110 éves a Dorogi AC és ezzel együtt a dorogi sportélet is. Gratulált a jelölteknek és az őket felkészítő edzőknek, szakosztályvezetőknek és egyesületi vezetőknek, arra bíztatta a sportegyesületeket, hogy folytassák tovább a munkát, hogy hasonlóan szép eredményeket érjenek el idén is.

A köszöntők után a Diótörő Gyerektánc Egyesület táncosainak műsorával folytatódott a Gála.

Idén rendhagyó módon a szakemberek által kijelölt sikeres sportolóink közül egy neves személyekből álló bizottság választotta ki a legkiválóbbakat.

A zsűri tagjai: Csicsó Erika a Komárom- Esztergom Vármegyei Diáksport és Szabadidő Egyesület sportreferense, Kanyó Balázs a Komárom- Esztergom Vármegyei Kézilabda Szövetség elnöke és Sámuel Botond a Tatabányai Sport Club elnöke.

Elsőként a Dorogi Atlétikai Club Év Sportolójának díjátadása következett, az egyesület nevében Vig Attila köszöntötte a jelenlévőket. A Dorogi Atlétikai Club Év sportolója a 2023-as évben Mátyás Gergő karatéka lett. Sasvári Bála az Optic Word tulajdonosa és Vig Attila az egyesület elnöke közösen adták át a díjat. Ezúton is köszönjük az Optic Word nagyértékű telefon felajánlását és az egész éves támogatását!

További hét kategóriában vehettek át díjakat a sportolók. Ezúton szeretnénk megköszönni a V-Therm Épületgépészeti és Kereskedelmi Kft. felajánlását, akik a jelöltek ajándékait biztosították számunkra.

Kategóriák győztesei:

  • 14 év alatti lány: Molnár Zara (karate)
  • 14 év alatti fiú: Vágvölgyi Vazul (kempo)
  • 14-18 év közötti lány: Puksa Luca (kick-box)
  • 14-18 év közötti fiú: Torda Regő (birkózás)
  • 18 év feletti lány: Előd Nikoletta (kézilabda)
  • 18 év feletti férfi: Klányi Krisztofer (birkózás)

Ezután az Év Edzője jelöltek kerültek bemutatásra. 

Jelöltek:

  • Farkas Gergely,
  • Klányi János,
  • Sersztnyev Richárd

A zsűri szavazata alapján az Év edzője Klányi János, a Dorogi Atlétikai Club birkózó szakosztályának edzője.

Dorog Város Önkormányzata minden évben díjazza az év legsikeresebb jó tanulóját és jó sportolóját. A 2023-as évben Ormai Tamás a Dorogi Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű és Sportiskolai Általános Iskola Zrínyi Ilona Tagiskolája tanulója kapta.

A Gála a Pilisi Kolibri Sport-Tánc Egyesület előadásával zárult. Gratulálunk a sportolóknak és az edzőknek az egész éves munkájukhoz!

A sportgála után hosszú évtizedek óta újra Dorogi Sportbálon szórakozhattak a sportbarátok. A köszöntők után a Horváth Kertvendéglő által biztosított svédasztalos vacsora következett. A hangulatról a TONiC együttes és Dj Tomy Slow gondoskodott. Az est folyamán a PartyStation szelfigépe biztosította az est legjobb pillanatait! A bálon értékes tombolanyereményeket sorsoltak ki.

Fotók, forrás: dorogisport.hu

Megosztás