Hírek

Közös italozás után rablás

Fegyházbüntetést szabhatnak ki azzal a letartóztatásban lévő férfivel szemben, aki ivótársát rabolta ki a hazafelé vezető úton Dömösön.

A vádirat szerint a sértett és az elkövető 2023. július 16-án együtt italoztak a dömösi presszóban, ahonnan együtt indultak a sértett otthona felé. Az úton az elkövető cigarettát kért a sértettől, aki maga mellett tolta kerékpárját. A sötét és néptelen úton az elkövető hirtelen arcul ütötte sértettet, aki a kerékpárjával együtt elesett, és eleredt az orra vére. Ezután a támadó férfi a sértettől követelte a nála lévő két használt mobiltelefont. A sértett félelmében az összesen 70.000 Ft értékű két telefont átadta a támadónak, aki ezután még kétszer megütötte a sértettet. A megütött férfi mindkétszer a földre esett. A sértettnek nyolc napon belül gyógyuló térdtáji sérülése keletkezett.

A támadó férfi mindkét telefont tovább adta. Az egyik telefont a nyomozó hatóság lefoglalta.

A rabló férfi ötször volt büntetve, vagyon elleni – köztük rablás – bűncselekmények miatt, legutóbb a bíróság 2018-ban összbüntetési ítéletével, mint különös visszaesőt 2 év 11 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelyből 2022. október 17-én szabadult.

A rablás bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a többszörös visszaeső férfit fegyházbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélje, valamint kötelezze a polgári jogi igénnyel élő sértett kárának megtérítésére.

Fotók, forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség