Hírek

Elismerték a sárisápi önkormányzat közösségekért végzett munkáját

Minősített Közösségi Színtér címmel tüntették ki a sárisápi önkormányzatot – közölte a település a közösségi oldalán.

A Kulturális és Innovációs Minisztérium minden évben értékeli azokat a közművelődési szervezeteket, amelyek magas színvonalú szakmai munkát végeznek. Az idei évben először, a közművelődési intézmények és könyvtárak minősítése mellett, a Minősített Közösségi Színtér címmel is kitüntettek településeket. Az első évben tizennégy magyarországi önkormányzat részére adományozták a kitüntető címet, melyek közül az egyiket Sárisáp Község Önkormányzata kapta.

Sárisáp Község Önkormányzata részére a művelődő közösségek létrejöttének elősegítése, működésük támogatása, fejlődésük segítése érdekében, a Sárisápi Bányász Közösségi Tér falai között végzett munka elismeréseként Minősített Közművelődési Színtér Címet adományozott Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter.

Az elismerést Kollár Károly polgármester és Knyazovics Edina közművelődési szakember Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkártól és Szentmártoni János művészetért és közösségi művelődésért felelős helyettes államtitkártól vehette át a magyar kultúra napján rendezett ünnepségen, a Pannonhalmi Főapátságban.

Fotók, forrás: Sárisáp.hu Facebook oldal / Erős Gábor Facebook oldala