Hírek

Az olló élét az élettársa torkához szorította, majd orális szexre kényszerítette

Több mint 6 év fegyházbüntetésre ítélte az Esztergomi Járásbíróság azt a férfit, aki úgy érte el hogy párja orálisan kielégítse, hogy először felpofozta, majd egy ollót szorított a nyakához.

A megállapított tényállás szerint a vádlott és a 2004. szeptember 1. napján született sértett 2022. júniusban ismerkedtek meg, majd júliusban élettársi kapcsolatot létesítettek. 2022. szeptember 27-én este a vádlott odafeküdt az aludni készülő sértett mellé, két kézzel megfogta a fejét és az erektált nemi szerve felé húzta, orális cselekményre kényszerítve a lányt. A sértett mondta a vádlottnak, hogy ő ezt nem akarja, mire a férfi több alkalommal pofon ütötte. Ezután a sértett felkelt az ágyból, majd ijedtében háttal az ágynak, a földre guggolt. A vádlott ekkor kivett a táskájából egy ollót, odament a sértetthez, a fejét a hajánál fogva hátrahúzta, az olló élét a sértett torkához szorította, és megfenyegette. Az erőszak és a fenyegetés hatására teljesen megtört sértett eleget tett a vádlott kérésének, és őt orálisan kielégítette. A vádlott 2023. május 21-én is szexuális cselekményre kényszerítette a sértettet.

Az Esztergomi Járási Ügyészség által benyújtott vádirat alapján az Esztergomi Járásbíróság a 2024. január 23. napján tartott előkészítő ülésen, szexuális erőszak bűntette miatt indult ügyben hozott ítéletet. A bíróság a vádlottat 6 év 4 hónap fegyházbüntetésre, 7 év közügyektől eltiltásra ítélte. A bíróság egy korábbi ítéletben, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt kiszabott 8 hónap börtönbüntetés végrehajtását is elrendelte. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője fellebbezést jelentett be. Az ítélet kihirdetését követően az ügyészség indítványára a bíróság az elkövető letartóztatását fenntartotta, a végzés végleges, ezt az ügyész, a vádlott és védő is tudomásul vette.

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék