Esztergom

Az esztergomi repülőtér környékét takarították ki

Két év kihagyás után az Aero Club Esztergom és a BEBTE Szemétirtók csoportja közös akciónapot szervezett az esztergomi repülőtér mellett kiserdőnél január 21-én, vasárnap.

A felhívásra mintegy 20 önkéntes jelentkezett, akik másfél óra alatt a közel egy kilométeres szakaszon egy köbméternyi hulladékot szedtek össze. A hulladékok többsége tipikus „autós hulladék” volt: energiaitalos dobozok, üdítős flakonok, gyorséttermi ételes dobozok, és végtelen számú cigarettacsikk.

Sajnos a 111-es főút közelsége időről-időre hatalmas mennyiségű szemét megjelenésével jár, főként az út menti árkokban. Ezek egyértelműen az itt elhaladó autókból kidobott hulladékok. Ezért a mostani akcióval az autóból szemetelés problémájára hívták fel a figyelmet.

„Sajnos nem vagyunk naivak, szinte biztosak vagyunk abban, hogy az eltávolított szemét egy része heteken belül újra termelődik, de továbbra is hiszünk abban, hogy az önkéntesség és a közösségi média egyúttal edukál is. Talán egyre többeket ráébreszt arra, hogy szemetelni ciki! Köszönjük szépen a részvételt, különösen a Dobós diákoknak, akik most sok fiatal számára mutattak példát!” – írta közösségi oldalán a Szemétirtók csoportja.

Fotók, forrás: Szemétirtók