Esztergom

Esztergomban is lesz Dirty Slippers suliturné

Idén is folytatódik a Dirty Slippers suliturnéja. Januárban több fővárosi középiskolában lépnek fel, de lesznek előadások Esztergomban, Győrben és Gödöllőn is.

Lobó-Szalóky Lázárnak, a zenekar vezetőjének közleménye szerint 2011 óta már több mint négyszáz közoktatási intézménybe jutott el az együttes suliturnéja. Mint írta, a könnyűzenei koncerttel egybekötött drog, alkohol és HPV elleni prevenciós programot a középiskolák vezetői is méltatják, a kezdeményezésre felfigyeltek a polgármesterek is.

Kiemelte, hogy számos kedvező visszajelzést kapnak a diákoktól, akik beszámoltak például arról, hogy a suliturnén elhangzott gondolatok hatására visszautasították a kokaint, valamint nem keverednek egyéjszakás kalandokba sem.

Az énekes-gitáros, a suliturné program megalkotója hozzátette, hogy az idei évben minden eddiginél több suliturné-előadást kívánnak megvalósítani.

A turné már több mint tíz éve tart, idén – amellett, hogy teljesítik a diákok és a pedagógusok meghívásait – megkeresnek olyan középiskolákat, ahol még nem jártak. „A Covid miatt évek óta nem voltunk a Felvidéken, Erdélyben és a Délvidéken sem, reményeim szerint 2024-ben a határon túli magyar fiatalok számára is újra elérhetőek leszünk” – írta Lobó-Szalóky Lázár.

A Dirty Slippers suliturné programja januárban több budapesti középiskolában folytatódik, februárban pedig többek között Gödöllőn, Győrben és Esztergomban is lesznek előadások, mielőtt a zenekar visszatérne Angliába koncertezni.

Forrás: MTI
Borítókép: Dirty Slippers Facebook oldala

Megosztás