Hírek

Ittasan okozott balesetet Lábatlanon

Pénzbüntetést szabhatnak ki azzal a büntetlen férfival szemben, aki ittas állapotban fia személygépkocsijával két autónak is nekiütközött.

A sofőr 2023. február 2-án Lábatlan lakott területén, az Öreghegyi út egyenes útszakaszán ittassága miatt nem jobbra tartva közlekedett, hanem áttért a menetirány szerint baloldalra, és járműve bal oldali külső visszapillantó tükrével érintőlegesen nekiütközött az ellentétes forgalmi sávban, szemből érkező, szabályosan közlekedő személygépkocsi bal oldali elülső részének.

Ezt követően a vádlott szintén a bal oldali visszapillantó tükrével nekiütközött egy másik vétlen személygépkocsi bal oldali külső visszapillantó tükrének, amely ennek következtében letörött.

A sofőr a jármű jobb oldali első ülésén utast is szállított. Az elkövetőt az első vétlen sofőr tartóztatta fel.

A jármű vezetésekor a sofőr közepes fokban volt ittas állapotban. A férfi vezetői engedéllyel nem rendelkezett, ezért engedély nélküli vezetés szabálysértése miatt külön szabálysértési eljárás indult vele szemben.

Az ittas állapotban járművezetés vétsége miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be a férfival szemben. Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetést szabjon ki, és a közúti járművezetéstől tiltsa el.

Fotók, forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség