Hírek

Sikeres volt az első ForraltBorút Tokodon

Hagyományteremtő céllal, első alkalommal rendezték meg a ForraltBorút elnevezésű évzáró programot december 30-án, szombaton a tokodi pincevölgyben.

Az eseményen a többszáz érdeklődőt 4 nyitott pincében – Kovács Pince, Kisvölgy Pincészet, Máguska Pince, Vargha Pince – kulináris élvezetekkel várták.

Kecskeméti István, a Máguska Pince tulajdonosa elmondta: többen jelezték, hogy a nyári mellett egy téli nyitott pincére is szívesen eljönnének, így – a minden évben sikeres Tokodi Borút – mintájára hívták életre a mostani rendezvényt. Ők négy fajta forraltborral, újborokkal, fűszeres meleg almalével, kocsonyával és házi készítésű süteményekkel készültek.

Kovács Tibor, a Kovács Pincészet tulajdonosa reményét fejezte ki a rendezvénnyel kapcsolatban, hozzátette, hogy jövőre is szeretnék megismételni a már most népszerű eseményt. Náluk a hagyományos vörös forraltbor mellett palackérett idei borokat és habzóborokat, zsíroskenyeret, valamint sváb tunkedlit kóstolhattunk.

A Vargha Pince a forralt- és újborok mellett tonkababos-meggypálinkás forrócsokival, több mint 20 féle pálinkával és málnapálinkás-csokiöntetes fánkkal készült, míg a Kisvölgy Pincénél újborokat, konyakos forraltbort, forró gyümölcsteát, mákosgubát, főtt virslit, valamint füstölt libamelles sóletet fogyaszthattunk kellemes, vidéki hangulatban!

Az eseményről a GranTV videófelvételt is készített:

Megosztás