Hírek

Hatmillió forinttal lepi meg karácsonykor a Richter az esztergomi kórház alapítványát

Hatmillió forinttal támogatja idén a Richter Gedeon Nyrt. a Vaszary Kolos Bíboros Kórházalapító Emlékezetére Közhasznú Alapítványt. Az összeget az ünnepekre való tekintettel még a héten átutalják az alapítvány számlájára – tudtuk meg Garai Zoltántól, a Richter Gedeon Nyrt. Dorogi Fióktelepének főmérnökétől.

Több mint 20 évvel ezelőtt alakult meg a Vaszary Kolos Bíboros Kórházalapító Emlékezetére Közhasznú Alapítvány, melynek egyik alapító tagja a Richter volt. A vállalat a két évtized alatt összesen mintegy 100 millió forint pénzbeli támogatást nyújtott az alapítványnak.

Idén az eddigi legnagyobb összeget – 6 millió forintot – ítélt oda támogatás gyanánt a cég vezetősége, mely összeget az intézmény speciális felszerelések, tárgyi eszközök megvásárlására, kórházi alkalmazottak továbbképzésére, vagy online oktatási anyagok beszerzésére fordíthat.

A Richter Gedeon Nyrt. Dorogi Gyáregysége idén nyáron az esztergomi Vaszary Kolos Kórházat is támogatta: 720 ezer forint értékben számítógépeket és monitorokat adományoztak.

Eredeti kép forrása: Vaszary Kolos Kórház Facebook oldala