Hírek

Embereket csempésztek vármegyénkbe

A Csongrád-Csanád vármegyei migrációs nyomozók azonosították annak a bandának a tagjait, amely illegális bevándorlókat szállított a szlovák határhoz.

A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya több hónapig tartó felderítőmunkájának eredményeként felszámolta azt a bűnelkövetői kört, amely 2022 őszén a magyar–szerb szakaszról a szlovák határ közelébe szállított illegális migránsokat.

Az egyik azonosított tettest a nyomozók 28 fuvar megszervezésével gyanúsítják, a csoport további három tagja pedig egyenként legalább 10 esetben csempészett Magyarország területére jogellenesen bejutott külföldieket Komárom-Esztergom vármegyébe.

A főszervező ellen korábban az osztrák társhatóságok is európai elfogatóparancsot bocsátottak ki, szintén embercsempészés miatt. Az eljárás során a detektívek lefoglaltak több, az elkövetésekhez használt gépkocsit és mobiltelefont. Az ügyben valamennyi tettes beismerő vallomást tett, a nyomozók egyikük kivételével letartóztatták őket.

A nyomozás iratait a vármegyei nyomozók megküldték az ügyészségnek, a főszervező tettéért akár 20 év szabadságvesztést is kaphat.

Forrás: police.hu
Borítókép: illusztráció (egy korábbi esztergomi elfogás)