Esztergom-kertváros

A legjobb rumokat kóstoltuk meg Esztergom-Kertvárosban

December 15-én, pénteken rumkóstolót és szivarbemutatót tartottak Esztergom-Kertvárosban, a Vízimalom utca 2. szám alatti dohánybolt-lottózó épületében található rendezvényteremben.

Lengyel Antal, a Tabak Team Kft. ügyvezetőjeként köszöntötte a meghívott vendégeket. Kiemelte, hogy a közeljövőben is szeretnének hasonló, klubszerű összejöveteleket tartani annak érdekében, hogy a térségünkben élők még jobban megismerkedhessenek a prémium minőségű termékcsoportokkal. Ezek a termékek egyébként az Esztergom-Kertváros, Vízimalom utca 2. szám alatti dohányboltban – nagy választékban – elérhetőek, aki esetleg még karácsonyi ajándékok vásárlása előtt áll, feltétlenül nézzen körül az üzletben. A szervezők azt is kérték, hogy aki érdeklődik az ilyen jellegű tematikus esemény iránt, adja meg az elérhetőségét az üzlet munkatársai részére, ezáltal a későbbi kapcsolatfelvétel után nem maradnak le az aktuális trendekről sem.

Az esemény első etapjában Füzi Péter, a Continental Cigar Kft. vezérigazgatója, a budapesti Opera Trafik vezetője a szivarokról, azok tartásmódjáról és fogyasztásáról tartott előadást. Megmutatta, hogyan vágjuk le helyesen a szivar végét, milyen szempontok szerint válasszunk magunknak füstölnivalót, de megtudhattuk azt is, hogy ha nem tudunk állandó hőmérsékletet és páratartalmat biztosítani a megvásárolt szivarjainknak, akkor javasolt azokat fagyasztóban tárolni. Kiderült az is, hogy egy speciális tasakban „újraéleszthetjük” az eddig helytelenül tárolt szivarokat.

A program második részében Meskó Bálint, a Premirum Europe Kft. vezetője 8 tételből álló rumkóstolót tartott. A 8, 15 és 20 éves italok Panamából, Salvadorból és Kanadából érkeztek, az  Auténtico, Cihuatán, Hidden Loot és Rosemont márkájú rumok között volt lágyabb, selymesebb és fűszeresebb ízvilágú is. A megfelelően behűtött italokat konyakospohárban kóstoltatták egy pohár víz kíséretében, majd megismertük a rum eredetét, világon való elterjedését, és azt is, hogy melyik ételhez milyen rum illik a legjobban. Meskó Bálinttól megtudhattuk azt is, hogy – a borral ellentétben – a hagyományos rumok kóstolásánál nem kell kiöblítenünk a poharunkat, viszont egy fűszeresebb nedű után már érdemes.

A rendezvényen Meskó Bálint segédjeként részt vett Roszkos Gergő, a fővárosi Tik-Tak Presszó vezetője is. Elmondta, hogy a Tik-Tak Presszó Buda egyik legidősebb működő kocsmaféléje, ami egy régimódi modern művészkocsmának is mondható. Kiemelte, hogy náluk is egyre kelendőbb a minőségi rum, ami azt mutatja, hogy más országokhoz hasonlóan hazánkban is egyre népszerűbb a rumfogyasztás.

Megosztás