Hírek

Átadták a pilismaróti orvosi rendelőt

December 8-án, pénteken ünnepélyes keretek között adták át a pilismaróti orvosi rendelőt, melyet a vármegyei önkormányzat által koordinált Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból (TOP) elnyert mintegy 98 millió forint segítségével újítottak fel az épülethez tartozó szolgálati lakással együtt.

Romanek Etelka, a vármegyei közgyűlés alelnöke elmondta, hogy a TOP-ban mintegy 240 millió forint támogatás érkezett Pilismarótra, a TOP Plusz új pályázati ciklusában pedig több mint 230 millió forintból gyarapodhat a község.

Hunyadi Balázs polgármester ismertette, hogy a 2022-es időközi választás után tudta meg, hogy az orvosi rendelő projektje gyakorlatilag csődbe ment. A fejlesztés a kormányzati többlettámogatás révén mégis megvalósulhatott, melyért ezúton is köszönetet mondott.

Erős Gábor országgyűlési képviselő szerint Pilismarót ismét lépett egyet előre. Felidézte, hogy Hunyadi Balázs azt követően fordult hozzá segítségért, miután világossá vált, hogy a pályázati forrás nem fedezi a kivitelezés költségeit. A Magyar Kormánynál meghallgatásra talált a kérésük, így megvalósulhatott a fejlesztés. Úgy véli, hogy az épületben dolgozók és a betegek is örülhetnek a kulturált körülményeknek.

Ezt követően Szakál István, a kivitelező cég ügyvezetője készre jelentette a projektet, végül pedig Erős Gáborral, Hunyadi Balázzsal és Romanek Etelkával közösen átvágták a nemzeti színű szalagot.

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Önkormányzat
Fotók: Komárom-Esztergom Vármegyei Önkormányzat Facebook oldal (Walczer Patrik)