Hírek

Az erdőkben tapasztalható illegális tevékenységek ellen akcióznak

Folytatja közös összehangolt akcióját a Vérteserdő, a Nemzeti Park és a Rendőrség.

A Vérteserdő Zrt., a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága, a területileg illetékes rendőrkapitányságok és a közlekedési hatóság közös akciósorozatot indítottak a Társaság által vagyonkezelt erdőkben tapasztalható illegális tevékenységek – természeti környezetet károsító terepmotorkerékpározás, orv- és jogosulatlan vadászatok, hulladéklerakás, illegális fakitermelés – ellen. Az összehangolt ellenőrzéssorozat 2023 júniusában vette kezdetét és november 6-án egy sajtótájékoztató megtartását követően folytatódott, amely kiindulópontja a koldusszállási vadászház volt.

A Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányságnak az erdőgazdasággal és az erdészeti hatósággal hosszú évekre visszanyúlik az együttműködése. A jövőben is fontosnak tartják a folyamatos konzultációt, a közös fellépéseket. Az akciósorozat részeként kiemelten ellenőrzik a turistautakat, a földutakat, az erdőterületre bejutási pontokat. A szankcionálás módja széleskörű. A tetten ért elkövetőkre a cselekmény súlyától függően bírságot szabhatnak ki, de szabálysértési,- vagy büntetőeljárás is indítható ellenük.

A közös szolgálatba ezúttal a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság egyenruhásai mellett a Készenléti Rendőrség munkatársai is bekapcsolódtak, akik speciális elektromos meghajtású motorkerékpárokkal, valamint lovakkal teljesítettek szolgálatot a területen.

A Készenléti Rendőrség járőreinek akcióba való bekapcsolódásának azért volt nagy jelentősége, mert mind a hangtalan motorosok, mind a lovasok az erdőben olyan helyekre is be tudtak menni, amit autókkal egyáltalán nem, míg gyalogosan csak időigényesen tudtak volna megközelíteni a helyi rendőrök.

Fotók, forrás: police.hu

Megosztás