Hírek

Férfi Extraliga: ötjátszmás MAFC-diadal a Dág ellen

A Debrecen a Miskolcot, a MÁV Előre a Szegedet múlta felül 3:0-ra, míg a MAFC 3:2-re nyert a Dág ellen a férfi röplabda Extraliga alapszakaszának szombati játéknapján. A Magyar Kupában címvédő Pénzügyőr hazai pályán 3:1-re legyőzte a sereghajtó és nyeretlen Dunaújvárost – írja a Nemzeti Sport.

A DEAC-MEAFC meccsen a hazaiak idegenlégiósai 17, 12, illetve 11 szerzett ponttal kiemelkedtek a mezőnyből, míg a továbbra is szettveszteség nélkül álló székesfehérváriak úgy győztek a szegediek ellen, hogy Dávid Zoltán vezetőedző minden játékosának tudott bizonyítási lehetőséget adni.

Szoros meccset hozott a MAFC–Dág összecsapás. Luis Enrique Reyes Rodríguez, a házigazda együttes kubai idegenlégiósa 41 ponttal járult hozzá a sikerhez. A fővárosiak egymást követő második bajnokijukon diadalmaskodtak, míg a szezont öt mérkőzésből négy győzelemmel kezdett dágiak a legutóbbi négy fordulóban harmadszor maradtak alul.

A Challenge Kupában is érdekelt Pénzügyőr edzője Jókay Zoltán ezúttal több olyan röplabdázójának is lehetőséget adott, akik eddig kevesebbet játszottak. A hazaiak kilencedik meccsükön hatodszor nyertek a bajnokságban. A PSE jövő szerdán a horvát Kastelához utazik a harmadik számú nemzetközi sorozat első fordulójának visszavágójára, és amennyiben 3:0-s hazai sikere után továbbjut, a nyolcaddöntőben folytathatja.

RÖPLABDA
Férfi Extraliga, alapszakasz
DEAC–MEAFC-Peka Bau 3:0 (18, 19, 20)
MÁV Előre Foxconn–Vidux-Szegedi RSE 3:0 (17, 21, 25)
MAFC-BME–Dág KSE 3:2 (17, -24, 21, -16, 8)
Pénzügyőr SE–Dunaújvárosi KSE 3:1 (16, -23, 14, 22)

Borítókép, forrás: nemzetisport.hu

Megosztás