Hírek

Almakompóttal teli edénnyel dobta meg a testvérét

200 óra közérdekű munka büntetést szabtak ki azzal a nővel szemben, aki egy vita során megfogta a gáztűzhelyen lévő almakompóttal teli edényt, majd a testvére felé dobta, akinek ezáltal darabosra tört az egyik ujja.

A vádirat szerint a nő elkövető 2021. november 1-én a tokodi házban férfi testvérével konfliktusba került. A vita tárgya az volt, hogy a férfi sértett felelősségre vonta amiatt, hogy a nő az édesanyjukat bántalmazta. A nő emiatt dühös lett, hangosan kiabált, és szitkozódott, a sértett feleségét szidalmazta. Az elkövető nő evőeszközöket dobott a sértett és felesége irányába, majd amikor a sértett megkérdezte, hogy ezt most miért csinálja, a nő megfogta a gáztűzhelyen lévő almakompóttal teli edényt és azt testvére felé dobta, aki ezt a kezét maga elé emelve védte ki.

A nő cselekménye következtében a sértett jobb keze megsérült, a jobb kéz V. ujj alapperce darabosan tört, hat hét alatt gyógyult.

A súlyos testi sértés bűntette miatt az Esztergomi Járási Ügyészség által benyújtott vádirat alapján az Esztergomi Járásbíróság 200 óra közérdekű munka büntetésre ítélte az elkövetőt. Az elsőfokú ítéletet az elkövető tudomásul vette, az ügyész és védő 3 munkanapot tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat megtételére.

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség

Megosztás