Hírek

Egyre több intézmény csatlakozik a Biztonságos Közlekedés Akadémiájához

A teljes alsó tagozatos korcsoportot lefedi az a közlekedésbiztonsági program, amely Komárom-Esztergom Vármegyében negyedik esztendeje zajlik.

Ebben a tanévben már tizenöt iskola 1400 diákja vesz részt heti rendszerességgel közlekedésbiztonsági foglalkozásokon. Biztonságos Közlekedés Akadémiájáról (BÉKA) szakmai értekezleten számoltak be a résztvevők, akik megosztották egymással a jó gyakorlatokat is. Ilyen például a környezetismereti házi verseny, amelyben szintén szerepelnek a közlekedéssel kapcsolatos feladatok. Akár tanórák keretében, akár szakkörben foglalkoznak a témával a gyermekek, a cél a gyakorlati tudás elsajátítása. Mindehhez eszközöket is biztosít a vármegyei rendőr-főkapitányság támogatók segítségével.

A megbeszélésen résztvevő cégek képviselői szívesen vállalnak továbbra is szerepet a programban, sőt egy kérés is megfogalmazódott részükről. A vállalatok családi napján vagy gyárlátogatás során tematikus programelemként kérnek segítséget a rendőrségtől a munkabiztonság, illetve a munkába járás közlekedésbiztonsága témájában. Mivel az ipari parkok területén műszakváltások alkalmával rövid időn belül nagy tömeg mozog – autóval, gyalogosan, kerékpárral, illetve autóbuszokkal – megnő a balesetek kockázata is.

Az BÉKA programban résztvevő pedagógusok és a vármegye két tankerületének vezetője kezdeményezésére a következő tanévre komplex, felmenő rendszerű, gyakorlati feladatokból álló versenyt állít össze és hirdet meg a vármegyei balesetmegelőzési bizottság. A cél egyrészt az elmúlt években elsajátított ismeretek felmérése, másrészt a felső tagozatos korosztály számára a gyalogos és kerékpáros közlekedésen túl a járművezetésre való felkészítés lesz.

Fotók, forrás: police.hu