Dorog

Kétszer is elítélte a bíróság, de továbbra sem fizeti a gyerektartást

Elzárásra ítélhetik azt a férfit, aki annak ellenére nem fizeti a gyermekei után járó tartásdíjat a dorogi jogosult részére, hogy a bíróság két alkalommal felelősségre vonta őt a mulasztása miatt.

A vádirati tényállás lényege szerint a vádlottat a bíróság 2020. január 16. napján jogerős végzésével kötelezte, hogy két gyermeke után 50.000-50.000 Ft gyermektartásdíjat fizessen a dorogi lakos jogosult részére.

A vádlott azonban a tartásdíjat nem fizette, emiatt őt már két alkalommal elítélte a bíróság, első alkalommal közérdekű munkabüntetést, a második alkalommal felfüggesztett fogházbüntetést kapott.

Ennek ellenére a vádlott a tartásdíj-fizetési kötelezettségének 2023. év február hónaptól továbbra sem tesz eleget. A vádlottnak nincs olyan egészségi problémája, amely akadályozná őt a munkavégzésben. A vádlottat a tartásdíj-fizetési kötelezettség nemteljesítése miatt önhiba terheli, mivel dolgozik, jövedelemmel rendelkezik, melyből havi szinten dohánytermékekre is költ.

A vádlott 2023. év márciusától a vádemelésig eltelt 8 hónap alatt összesen 800.000 Ft elmaradt tartásdíj-hátralékot halmozott fel.

Az Esztergomi Járási Ügyészség tartási kötelezettség elmulasztásának vétsége miatt ismételten vádiratot nyújtott be az Esztergomi Járásbíróságra és a vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság elzárásra ítélje a férfit.

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség