Hírek

Kutyakiállítást rendeznek Esztergomban

November 5-én, vasárnap Országos CAC Kutyakiállítást rendeznek Esztergomban, ahol több mint 600 gazdi képviselteti magát házi kedvencével. A profi kutyakiállítás mellett Hobby Kutya Szépségversenyt is hirdetnek, melyre nevezni a helyszínen lehet!

Muzslai Ildikó, a Esztergom Környéki Kinológiai Egyesület tagja a Visit Esztergomnak elmondta, hogy első alkalommal szerveznek országos kiállítást profi kutyásoknak a Rugby Club területén. A kiállításnak két része lesz, egy délelőtti (9 órai kezdetű), valamint egy délutáni (13:30-as kezdetű). A rendezvényre a belépőjegy ára 1.500 Ft/fő (14 éves kor alatt díjmentes). Ingyenesen parkolni a Prímás-szigeten a Zöld Parkolóban lehet!

Az FCI, a kutyás világszervezet 370 kutyafajtát ismer el. Ebből mintegy 140 kutyafajta lesz látható Esztergomban, köztük a 9 magyar kutyafajta is. De szép számmal lesznek itt a jelenleg legnépszerűbb fajták, mint a border collie, mopsz, golden retriever, szibériai husky, welsh corgi, yorkshire terrier és természetesen a tacskók minden méret- és szőrváltozatban. De lesznek valódi különlegességek, mint a 2. fajtacsoportba tartozó „Cirneco dell`Etna” vagy a 6-os csoportból a „Fekete-cser mosómedvekopó”, a vízikutyák közül a portugál és a spanyol, továbbá a meztelen kutyákból a perui és a kínai változat.

A kiállítás mellett a környékbeli kutyás emberek számára is szerveznek egy Hobby Kutya Szépségversenyt, ahol az esztergomiak is bemutathatják házi kiskedvenceiket. A szépségversenyre bárki nevezhet kutyájával (érvényes oltási könyvvel) az esemény napján a helyszínen 8 és 10 óra között. A bírálatok 10.30-kor kezdődnek, ahol nem annyira a küllemet, mint inkább a kutya általános kondícióját, idegrendszerét és a gazdájával való összhangot nézik a bírók.

A már említett kiállítás és szépségverseny mellett kisállat felszerelés vásárral is várják az érdeklődőket, ahol beszerezhetők lesznek pórázok, fekhelyek, játékok, rágcsálni valók, illetve száraz kutyatápot is vásárolhatnak a látogatók. A kitelepült büféseknél pedig meleg italt, lángost vagy palacsintát fogyaszthatnak.

További részletek a kiállítással kapcsolatban>>

Forrás: visitesztergom.hu
Fotók: Szalai Ádám

Megosztás