Hírek

Fákat ültettek a dorogi iskolások

A Komárom-Esztergom Vármegyei Önkormányzat által koordinált TOP-2.1.2-16-KO1-2017-00001 azonosító számú „Dorog, Mária utca zöldben 2020” című projekt keretében fákat ültettek a dorogi Zrínyi, Petőfi és Eötvös iskolák diákjai a dorogi kórház parkjában, október 31-én, kedden.

A tavalyi évben megújult Mária utca és a hamarosan elkészülő piac mellett több száz négyzetméteren zöldfelület-fejlesztést végez Dorog Város Önkormányzata, többek között a kórháznál, a temetőnél, a Szent József-Plébániatemplomnál, a Mátyás király utcában, valamint a Mária utcában.

A projekt részeként október 31-én 23 darab feketefenyőt ültettek el a kórház parkjában, ezek közöl hármat a három dorogi általános iskola diákjai. A fák elültetésében az iskolák vezetői is segítettek, majd a szakemberek zárásként egy-egy táblát helyeztek el a fáknál az ültetésben résztvevő tanulók neveivel.

Bartl Ildikó, a Dorogi Polgármesteri Hivatal beruházási főtanácsosa elmondta, hogy a projektnek három eleme van: a Mária utca felújítása (út-, parkoló- és járdaburkolat), zöldterület-fejlesztés, valamint a piac kialakítása. A kivitelezés összköltsége 668 millió forint, melyből az önkormányzati önrész 518, míg az Európai Uniós támogatás 150 millió forint.

Bartl Ildikó a 247 m2 alapterületű piac kapcsán elmondta, hogy a létesítmény területén 3 darab üzlethelyiség kap helyet, valamint lesz egy nyílt rész, ahol 8 darab árusító asztalt helyeznek el. Az üzletek közül az egyikbe – a jelenleg a Mária utca és a Rákóczi utca kereszteződésében található – újságos költözik, míg a másikba a piac korábbi helyén állt „lakókocsis” henteses. A harmadik – 13,1 m2 alapterületű helyiségre – még lehet pályázni. Az üzletek rendes nyitvatartás szerint fognak üzemelni, míg az asztali értékesítőknek heti két napon – szerdán és pénteken – biztosítanak kereskedelmi tevékenységet. A helyhasználati díjak ide kattintva tekinthetők meg!