Hírek

Prostitúcióra bírta rá fiatalkorú lányát és unokahugát

Nem jogerősen 6 év fegyházbüntetésre ítélték azt az Esztergom környéki nőt, aki 14 év alatti lányát, valamint 18 év alatti unokahugát prostitúcióra bírta rá.

A vádirati tényállás lényege szerint a nő a tizennégy év alatti lányát és a tizennyolc év alatti unokahúgát 2020 júniusa és októbere közötti időszakban, több alkalommal rábírta arra, hogy menjenek el a férfi Esztergom járásában található otthonába és ott engedjék meg, hogy a férfi alkalmanként, fejenként legalább 10.000 Ft-ért cserébe meztelenül nézze őket, simogassa, masszírozza a testüket, orálisan kielégítse őket. A lányok a férfitől kapott pénzt minden alkalommal odaadták a nőnek. A férfi tudta, hogy a sértettek még nem töltötték be a 18. életévüket, és a nő a lányáról azt is tudta, hogy még nincs 14 éves.

A Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség indítványa alapján a Tatabányai Törvényszék folytatólagosan, több ember sérelmére, tizennyolcadik éltévét be nem töltött, nevelése, felügyelete alatt álló személy sérelmére, kizsákmányolás céljából elkövetett emberkereskedelem bűntette ügyében hozott ítéletet a 2023. október 27. napján tartott nyilvános, folytatólagos tárgyaláson.

A bíróság a nővel szemben folytatólagosan elkövetett emberkereskedelem bűntette miatt 6 év fegyházbüntetésre, mellékbüntetésül 6 év közügyektől eltiltásra, 235.000 forint vagyonelkobzásra, a férfivel szemben 2 rendbeli, folytatólagosan elkövetett gyermekprostitúció kihasználásának bűntette, és folytatólagosan elkövetett szexuális visszaélés bűntette miatt halmazati büntetésül 2 év – végrehajtásában 4 évre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte, valamint végleges hatállyal eltiltotta minden olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől, melynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyban áll.

A szabadságvesztés felfüggesztésének tartamára a bíróság elrendelte a férfi pártfogó felügyeletét, valamint magatartási szabályként előírta, hogy a vádlott vegyen részt szexuálpszichológiai és életvezetési tanácsadáson. Az ítélet nem jogerős, az ügyész mindkét vádlott esetében súlyosításért, a nő és védője elsősorban felmentésért, másodsorban enyhítésért jelentett be fellebbezést. A férfi és védője az ítéletet tudomásul vette.

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék

Megosztás