Hírek

Fiatalkorúval értékesíttette a kábítószert Esztergom környékén

Meghosszabbíthatják az előzetes letartóztatását annak a férfinek, aki a tizennyolcadik életévét be nem töltött személy felhasználásával, jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével megalapozottan gyanúsítható.

A megalapozott gyanú szerint a fiatal férfi 2021. év októberében megállapodott egy fiatalkorú fiúval abban, hogy közösen fognak kábítószert értékesíteni oly módon, hogy a fiatal férfi nagyobb mennyiségben vásárol kábítószert, marihuánát, extasyt, speedet, majd azt az Esztergomi Járásban értékesíti a fiatalkorúnak, aki azt több személynek tovább értékesíti.

A fiatal férfi havonta 1.000.000 Ft-ért vásárolt kábítószer tartalmú anyagot. Ezen túlmenően a fiatal férfi 2022. év tavaszától kezdődően az Esztergomi Járásban található otthonában egy másik társával együtt marihuánát termesztett azért, hogy azt értékesítse.

A Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség indítványa alapján az Esztergomi Járásbíróság nyomozási bírája 2023. október 5-én egy hónap időtartamra elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A főügyészség indítványt tett a gyanúsított letartóztatásának további kettő hónappal, 2024. január 5. napjáig történő meghosszabbítására tekintettel arra, hogy vele szemben továbbra is fennáll a bűnismétlésnek a veszélye. Az ügyészi indítványról a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája a gyanúsított kihallgatását követően ülésen fog dönteni.

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség