Hírek

Mi is pontosan a dermokozmetika?

A dermokozmetika olyan kategória a bőrápoló termékek között, amely különleges figyelmet szentel a gyógyszeripar szigorú követelményeinek. Az ilyen termékek kiváló hatékonyságát és biztonságosságát klinikai vizsgálatok támasztják alá, és létrehozásuk az arcápolás szakértőinek, mint például bőrgyógyászok, gyermekgyógyászok, és gyógyszerészek, szoros együttműködésén alapul.

A szép bőr az egészséges bőrről szól. Néha a bőrünknek lehetnek olyan problémái, mint az ekcéma, pattanások vagy egyfajta érzékenység. A dermakozmetikai termékek segítenek javítani a bőr általános állapotát. 

A bőrgyógyászati ​​kozmetikumoknak nincs jogi meghatározása, de általánosságban elmondható, hogy bőrproblémákat ápoló termékek. A kozmetikai termékekhez hasonlóan a dermakozmetikai termékek is hagyományos összetételűek, de a bőrproblémák célzott kezelésére adják hozzá a hatóanyagokat.

A dermokozmetikai termékeket bőrgyógyászok felügyelete mellett fejlesztik,

különféle teszteken és szigorú minőségellenőrzésen esnek át. A dermakozmetikai termékekre szakosodott márkák a következők: 

  • Vichy ,

  • La Roche-Posay,

  • Eucerin.

Ezek a márkák jobb minőséget és minimális mellékhatást kínálnak. A termékek gyakran hipoallergének: nem tartalmaznak olyan anyagokat, amelyek allergiás reakciót okozhatnak.

A dermokozmetikumok hipoallergének, így akár érzékeny bőrre is alkalmazhatók, és megfelelnek szigorú gyártási követelményeknek és szabályoknak, amelyek eltérnek a normál kozmetikumokétól.

A dermokozmetikumok megbízhatóbbak, mint a hagyományos kozmetikai készítmények?

Ezeknek a készítményeknek a fejlesztése és tesztelése általában a bőrgyógyászok aktív bevonásával zajlik, ezáltal garantálva a legmagasabb hatékonyságot és a gyógyszerészeti környezet biztonságát. Néha említik őket „gyógyszertári kozmetikumokként” is a laikusok körében.

Folyamatos megújulás, a legújabb kutatási eredmények mentén:

A dermokozmetikai márkák rendszeresen újítanak és javasolnak megoldásokat a piacon a kutatási, bőrgyógyászati, kozmetológiai és gyógyszerészeti szakértelmük révén. Így biztosítva, hogy ügyfeleik mindig a legfrissebb és leghatékonyabb bőrápolási termékeket használhassák.

A dermokozmetikumok mindenki számára elérhetőek,

legyenek azok nők, férfiak vagy gyerekek, és függetlenül a korosztálytól. Ezeket azok választják, akik odafigyelnek a termékek összetételére és előállításának folyamatára, és akik számára fontos a kozmetikumok minősége és hatékonysága.

Azoknak is kiváló választás, akik érzékeny bőrrel rendelkeznek, és megbízható eredményeket várnak el a termékektől, így a minőség, a biztonság és a megbízhatóság fontosságát helyezik előtérbe.

A „dermokozmetikum” egy olyan kifejezés, amely a dermatológiai és a kozmetikai területet ötvözi.

A dermokozmetikumok olyan kozmetikai termékek, amelyeket általában dermatológusok vagy bőrgyógyászok ajánlanak vagy felügyelnek. Ezek a termékek szigorúbb ellenőrzésen és kutatáson mennek keresztül, mint a hagyományos kozmetikumok, és olyan összetevőket tartalmaznak, amelyek tudományosan bizonyítottan hatékonyak a bőr állapotának javításában.

A dermokozmetikumok célja a bőr egészségének és megjelenésének javítása,

például a bőrtáplálás, hidratálás, bőrtónus kiegyenlítése, a bőrproblémák kezelése (mint például pattanások, ekcéma vagy rosacea), a bőröregedés megelőzése vagy lassítása. Ezek a termékek gyakran olyan hatóanyagokat tartalmaznak, mint például antioxidánsok, retinol, hialuronsav, peptidek és egyéb speciális összetevők, amelyek a bőr egészségére pozitív hatással vannak.

Fontos megjegyezni, hogy a dermokozmetikumokat nem gyógyszereknek tekintik,

és kizárólagosan a bőrápolásra és a szépségápolásra szolgálnak. Azoknak, akik komolyabb bőrproblémákkal küzdenek, mindenképpen konzultálniuk kell bőrgyógyásszal, aki szakértelmet és kezeléseket is kínálhat.

A dermokozmetikumok közé tartoznak a bőrtisztítók, a helyi faggyúszabályozók, a bőr antimikrobiális/gyulladáscsökkentő szerek, a hidratálók, a fényvédők is.

Megosztás