Hírek

A csapadékvíz-elvezetést fejlesztik Tokodaltárón

Tokodaltáró Község Önkormányzata a TOP-2.1.3-16-KO1-2019-00023 azonosítószámon sikeres pályázatot nyújtott be a Gete-hegyről érkező csapadékvíz elvezetésének fejlesztésére – közölte Petrik József polgármester a település közösségi oldalán.

Az elmúlt években egyre nagyobb problémát, károkat okozott a 10-es számú főúton és a magáningatlanok esetében a hegy felől érkező csapadékvíz. A pályázat benyújtására is azért került sor, hogy a lezúduló csapadékvizet szabályozott módon, károkozás nélkül vezessék el a főút két oldalán.

Az engedélyes tervek alapján lefolytatták a közbeszerzési eljárást, melynek eredményeként a 4 ÉPV Kft.-vel kötött vállalkozási szerződést az Önkormányzat.

A beruházás a József Attila utca 1-11. és a 2-4. házszámú ingatlanok előtti területet (a Dorog felőli településtáblától a Bányász utcai kereszteződésig), valamint kismértékben Dobó Katica utcát érinti.

A vállalkozó a munkálatokat a település külterületi részén már megkezdte. A közeljövőben a 10-es számú főúton félpályás útlezárásokra, korlátozásokra kell számítani.

A beruházással érintett településrész lakóit, vállalkozásait tájékoztatni fogják az ingatlanuk előtt folyó munkálatok várható időpontjáról.

A felmerülő kérdésekre, észrevételekre a Polgármesteri Hivatalban személyesen vagy telefonon (33/505-635) is tájékoztatást nyújtanak. A kivitelezés engedélyes terve a Polgármesteri Hivatalban megtekinthető.

Forrás: Tokodaltáró Facebook oldal
Borítókép: illusztráció (pályázatból megvalósult csapadékvíz-elvezetési rendszer Táton)

Megosztás