Esztergom

Gyalogos-átkelőhelyen ütötte el a kiskorút

Pénzbüntetést szabhatnak ki azzal a szlovák állampolgárságú nővel szemben, aki lassítás nélkül egy gyereket ütött el a gyalogos-átkelőhelyen Esztergomban.

A vádirat szerint a szlovák állampolgárságú nő 2021. november 4-én 44-50 km/óra közötti sebességgel vezette a személygépkocsit Esztergom lakott területén a kijelölt gyalogos-átkelőhely irányába. Ezen az útszakaszon a megengedett legnagyobb sebesség 40 km/óra. Ezzel egyidőben a zebrán átkelésre várakozott kiskorú sértett. A sofőr nem lassított a zebrához közeledésekor, ezért nem észlelte időben az elsőbbséggel rendelkező, azonban az úttestre váratlanul lelépő sértettet, aki kerékpárját maga mellett tolva kívánt átkelni.

A sofőr akkor vette észre a sértettet, amikor a gyalogos az úttestre lépett, ekkor már késedelem nélkül fékezett, eközben elütötte őt. Az ütközés miatt a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett, ennek tényleges gyógytartama 3 hónap.

A közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a bíróság a nővel szemben pénzbüntetést szabjon ki, valamint tiltsa el a közúti járművezetéstől.

Borítókép, forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség