Hírek

Milyen menyasszonyi ruha passzol hozzád leginkább?

A rengeteg lehetőség, a korlátozott költségvetés és időhiány miatt az ideális menyasszonyi ruha megtalálása nem könnyű. Az elszántabbak, akár több hónapot is rászánnak a keresésre, felpróbálnak egy csomó fazont, míg megtalálják álmaik ruháját. Vannak bizonyos szabályok, amelyek első perctől lerövidítik ezt a folyamatot!

Lapozd át az esküvői magazinokat, böngész az online ruhaboltok között, keresgélj a Pinteresten, nézd meg, hogy milyen modelleket választottak a hírességek. Így képet kapsz arról, hogy a hercegnős, az egyenes szabású, vagy a sellő fazonú menyasszonyi ruha áll hozzád közelebb. Ezután jöhetnek a részletkérdések: egyszerű vagy díszes legyen? Rövid vagy hosszú ujjú? Csupasz hátú, sok csipkével?

Gyorstalpaló a menyasszonyi ruha vásárlása előtt

1. Válaszd ki a méretet

Még ha azt tervezed, hogy leadsz pár kilót az esküvő előtt, akkor is aktuális ruhaméreted szerint vásárold meg. Sokkal könnyebb egy lazább ruhát átalakítani, mint egy szűket kiszélesíteni.

2. Időben vásárold meg, de ne túl korán!

Egyes ruhák elkészítése néhány hónapot is igénybe vehet, és miután megkapta, kisebb változtatásokra lesz szükség, hogy tökéletesen illeszkedjen hozzád. Éppen ezért gondoskodni kell erről a néhány hónapról, hogy időben elkészüljön. Viszont egy évvel az esküvő előtt csábíthat, hogy beszerezd, de ez hosszú idő, hiszen mindig jön egy szebb, egy jobb darab.

3. Állíts be szigorú költségvetést

Nem túl kellemes az esküvői ruha költségvetésére gondolni, de a valóság arra kényszerít, hogy határoz meg egy maximális összeget, amelyet hajlandó vagy kifizetni. Ez a stratégia megóv a nehéz pillanatoktól, amikor gyönyörű ruhákat látsz, amely a kereteidet jóval meghaladja.

4. Viselj megfelelő fehérneműt a próbákon

Nehéz kitalálni, hogyan fog kinézni a vállra szabott ruha, ha felpróbáláskor látszanak a melltartó leopárdmintás pántjai. A próba során viselj átlátszó színű fehérneműt és pánt nélküli melltartót, illetve a magas sarkú cipőt se hagyd otthon. A menyasszonyi ruha teljesen másképp néz ki magassarkúval, mint amikor alacsony cipővel próbálod.

5. Alakodnak megfelelően dönts!

Az ideális menyasszonyi ruha illeszkedjen a stílusodhoz, az esküvő témájához, és természetesen az alakodhoz. Egy egyszerű, egyenes ruha ideális a magas és karcsú nők számára, a sellő típusúval viszont óvatosnak kell lenni, mert minden egyes körvonalat kiemel és megmutat.

Ha kétségeid vannak, és nem vagy teljesen biztos abban, hogy megtaláltad a tökéletes ruhát, semmiképp ne vedd meg, bármit is mondanak a körülötted lévők. Ez csakis a te személyes döntésed!

Megosztás