Hírek

Elek Gábor: „Nem vagyok elégedetlen”

Az Esztergomi Vitézek szakmai igazgatója tavaszra vár egyenletes és stabil játékot az első hat fordulóban négy győzelmet arató csapattól.

Gyakorlatilag túl vagyunk a női kézilabda másodosztály őszi évadának felén, az újonc Esztergomi Vitézek lejátszotta első hat mérkőzését a 2023–2024-es idényben.

Az Elek Gábor szakmai igazgató és Karvalics Tamás vezetőedző által irányított együttes négy győzelemmel és két vereséggel az ötödik helyen áll a 16 csapatos NB I B-ben, amelyben eddig messze a legkevesebb gólt kapta, szám szerint 142-t, ami átlagban kevesebb mint 24 találat meccsenként. A válogatott szünet miatt egy hétvégényi pihenő vár a mezőnyre, ezt követően azonban húzós hetek következnek. Az esztergomiak karácsonyig további hét bajnoki találkozót vívnak, október 25-én 18 órától pedig a Magyar Kupa második fordulójában is érdekeltek lesznek: hazai pályán fogadják a második ligában utolsó Gárdony-Pázmánd együttesét.

„Azt változatlanul még sokáig cipelni fogjuk magunkkal, hogy nagyon későn tudtuk elkezdeni a nyári felkészülést, ennek még isszuk a levét. Bár hozzáteszem, nem vagyok elégedetlen az első hat mérkőzéssel – kezdte az első másfél hónap és az eddigi bajnoki szereplés értékelését Elek Gábor. – A debreceni meccs is nyerhető lett volna, de azt is hozzáteszem, hogy nagyon jól játszott a DVSC együttese, míg mi gyengén védekeztünk. A védelem a fő erősségünk, arra fektetünk nagy hangsúlyt, abba teszünk bele sok munkát, hogy hátul stabilak legyünk, ami az eddigi eredményeinken is látszik. Viszont abban a pillanatban, hogy ez nem működik és mondjuk huszonhét-huszonnyolc gólt kapunk, azt már nehezen tudjuk kompenzálni és megszerezni a győzelmet. Roppant speciális a játékoskeretünk összetétele, mert vannak fiataljaink, akikkel megfelelő mennyiséget tudunk dolgozni, de ők még nem képesek annyit segíteni nekünk, mint a rutinos játékosok, akik kevesebbet edzenek a koruknál, a szerződésüknél fogva. Mindig elmondom, hogy ez a keret alapvetően az NB II-es bajnokságra lett kalibrálva és ennek megfelelően terveztünk, amit nyáron aztán gyorsan módosítanunk kellett, miután kiderült, hogy a második ligában szerepelhetünk. Ennél fogva nem vagyok elégedetlen az eddigiekkel, de azt is látni kell, hogy fizikailag elvagyunk maradva, ezen a téren nagyon sokat kell javítanunk és nagyot előrelépni, mert a mérkőzések végjátékéra borzasztóan elfáradunk, ha menet közben nagyobb előnyt építünk ki, a hajrában zárul az olló az eredményt tekintve.”

A Vitézek szakmai igazgatója leszögezte, a következő fázis, hogy fáradt állapotban is képes legyen a csapat elfogadható teljesítményt nyújtani, mert ezt egyelőre még nem érték el. Ezt követeőn lehet szépen lépésről lépésre haladni:

„Nem gondolom, hogy előrébb tartunk, mint ahol lennünk kellene az idény ezen szakaszában, de nem is vagyunk hátrébb annál. Reális az eddigi kép és a közeljövőben is erre számítok, azaz lesznek olyan meccsek, amelyeken még nem tudunk úgy teljesíteni, mint ahogyan szeretnénk – az egyenletes játékot és a stabilitást tavaszra várom a csapattól.”

AZ ESZTERGOMI VITÉZEK EDDIGI BAJNOKI EREDMÉNYEI

  1. forduló: Szombathelyi KKA–Esztergom 31–27
  2. forduló: Esztergom–Szigetszentmiklós NKSE 19–15
  3. forduló: PC Trade Szegedi NKE–Esztergom 22–36
  4. forduló: Esztergom–Tempo KSE 25–23
  5. forduló: Debreceni VSC Schaeffler U19–Esztergom 29–27
  6. forduló: Esztergom–PTE-Pécsi EAC-SIPO 27–22

A TOVÁBBI IDEI BAJNOKI PROGRAM

  1. forduló (október 21., 18): SZISE-Bamba Marha–Esztergom
  2. forduló (október 28., 16): Esztergom–Komárom VSE
  3. forduló (november 4., 18): Eszterházy SC Eger–Esztergom
  4. forduló (november 11., 16): Esztergom–Hajdúnánás
  5. forduló (november 18., 18): Ferencvárosi TC U19–Esztergom
  6. forduló (december 9., 16): Esztergom–Érd
  7. forduló (december 16., 16): Esztergom–Kispest NKK
Megosztás