Dorog

Nyakát szorongatta, majd üzenetekkel bombázta

Pénzbüntetést szabtak ki azzal a férfivel szemben, aki dorogi lakásukban élettársa nyakát szorongatta, majd kapcsolatuk megszűnését követően telefonon zaklatta.

A vádirat szerint a férfi 2021. december 24-én hajnalban érkezett haza a dorogi lakásba. Élettársa számonkérte, hogy miért hagyta magára. A férfi ingerült lett, ezért a nő nyakát szorongatta, a haját húzta. Az élettársi kapcsolat megszakítását követően is párkapcsolatban maradtak. A férfi 2022. május 19-én meglátogatta a nőt, amikor meglátta, hogy a nő telefonjára sms érkezett. A szóváltás közben a férfi egyik kezével megszorította a nő nyakát, a másik kezével ökölbe szorítva felemelte és így ütéssel fenyegette.  A nőnek a két cselekmény miatt sérülése nem keletkezett.

A párkapcsolatot 2022. május 25-én szakították meg, melyet a férfi nem tudott feldolgozni, ezért egy hónap alatt a nőt annak akarata ellenére telefonon nyolcvanszor hívta, illetve 354 sms üzenetet írt neki.

Az Esztergomi Járási Ügyészség által benyújtott vádirat alapján az Esztergomi Járásbíróság kapcsolati erőszak bűntette és zaklatás vétsége miatt, tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésében 250.000 forint pénzbüntetést szabott ki. A büntetővégzés jogerős, azt az ügyész is tudomásul vette.

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék