Hírek

Mintegy 420 millió forintból épül bölcsőde Tokod-Üveggyárban

Október 4-én, szerdán projektnyitó sajtótájékoztatót tartottak a Tokod-Üveggyárban megvalósuló bölcsőde kapcsán.

Bánhidi László, Tokod polgármestere elmondta, hogy Tokod Nagyközség Önkormányzata az RRF- 1.1.2-21-2022-00086 azonosítószámú Demográfia és köznevelés Bölcsődei nevelés fejlesztése felhívásra beadott pályázata 419, 99 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült. A projekt a Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz keretén belül valósul meg. A projekt célja 2 csoportos, 28 férőhelyes bölcsőde létrehozása 250 négyzetméter hasznos alapterületű energiahatékony épület építésével.

Dankó Kristóf, Tokod főépítésze kivetítőn mutatta be a látványterveket, valamint a beruházás részleteit ismertette. Kiemelte, hogy az épülő bölcsőde energiahatékonyságát tekintve nem terheli környezetünket, valamint olyan innovatív koncepcióval készül – megújuló energia, környezettudatos műszaki megoldások – ami hosszútávon fenntartható módon teremt modern és környezetbarát környezetet a bölcsődés korúak számára.

A településképbe illeszkedő új bölcsődei épületnél 6 darab parkolóhelyet alakítanak ki, melyből egy akadálymentesített lesz, de mosdó, és egyéb az épület komplex akadálymentesítését szolgáló tevékenységek is megvalósulnak. A bölcsődei szükségleteket figyelembe véve az épületben tálalókonyhát alakítanak ki, valamint a működéshez szükséges eszközbeszerzés keretében megfelelő minőségi, korszerű eszközöket szerez be az intézmény. Továbbá az épületben egy babakocsi-, valamint kerékpártároló is helyet kap.

Az udvaron játszókertet alakítanak ki, valamint őshonos növényfajokat telepítenek, mely javítja a terület mikroklímáját. A madárbarát növényfajok telepítésével elősegíthető a biodiverzitás, illetve ezáltal környezetbarát neveléshez segíthető a kisgyermekek szemléletformálása is. A projekt tervezett befejezése: 2024.12.31.

Jelenlegi munkálatok
Megosztás