Dorog

Lemeztetőt loptak Dorogon

Vádiratot nyújtottak be azokkal a férfiakkal szemben, akik lemeztetőt loptak egy dorogi családi ház udvaráról. Az egyik férfi még egy esztergomi önkormányzati ingatlanba is betört, sőt, egy dorogi üzletből mintegy ötvenezer forint értékben szalámit is lopott.

A vádirat szerint két férfi 2023. május 12-én Dorogon egy családi ház udvaráról egy darab 30.000 Ft értékű lemeztetőt lopott úgy, hogy az udvarra a kerítésen át egyikük bemászott, a lemeztetőt kiadta társának, majd azt együtt vitték el a helyszínről. Az időközben hazaérkező sértett az utcán észlelte, amint a tolvajok a lemeztetőt vitték, őket számonkérte, a rendőrség kihívását helyezte kilátásba. A tolvajok ezután a lemeztetőt visszavitték és bedobták az ingatlan udvarára, így a 30.000 Ft elkövetési érték megtérült.

Az egyik férfi más bűncselekményeket is elkövetett: 2023. május 30-án egy üresen álló esztergomi önkormányzati épületbe ablakbetöréssel bejutott, majd az egyik ablakon kihajolva a tetőhöz rögzített, fémből készült ereszcsatornát 1 méter hosszan egy fém csővel feszegetni kezdte, azonban tevékenységét befejezni nem tudta, mivel az időközben helyszínre érkező közterület-felügyelők ebben megzavarták.  2023. június 5-én a dorogi üzletből 12 darab, összesen 52.548 Ft értékű nemespenészes szalámit lopott úgy, hogy azokat a nála lévő táskába rejtette, majd az üzletből e termékek kifizetése nélkül kívánt távozni, azonban a biztonsági szolgálat feltartóztatta. 2021-ben és 2022-ben kábítószert szerzett meg és fogyasztott.

Az Esztergomi Járási Ügyészség a vádiratban a több bűncselekményt elkövető férfival szemben börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra, míg a lemeztető lopásban társával szemben végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetésre tett indítványt.

A lemeztető cipelését biztonsági kamera rögzítette:

Borítókép, forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség