Esztergom

Három férfit vert meg az esztergomi vasútállomáson

Nem jogerősen négy év fegyházbüntetésre ítélték azt a férfit, aki az esztergomi vasútállomáson három férfit bántalmazott.

A megállapított tényállás szerint a vádlott 2023. január 10-én az esztergomi vasútállomás várótermében tartózkodó férfit előzmény nélkül bántalmazta, vállon lökte, majd ököllel arcon ütötte. A férfi a bántalmazás során sérülést nem szenvedett.

A másik sértett zsebében lévő mobiltelefon, valamint bankkártya ismeretlen körülmények között kikerült a sértett birtokából, amit egy nő talált meg, melyet a jegypénztárban kívánt leadni, azonban azt a vádlott elkérte. A sértett észlelte telefonja eltűnését, azt szóvá tette a váróteremben tartózkodó vádlottnak, aki ekkor a vasútállomás peronjára ment. A sértett ezután szintén a peronon várakozott, amikor a vádlott őt bántalmazta oly módon, hogy könyökkel arcon ütötte. A férfi a bántalmazás következtében a földre esett, és 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, de a cselekmény alkalmas volt súlyosabb sérülés okozására is. A felvételen ez a cselekmény látható!

A vádlott ezután a vasútállomás parkolójába ment, ahol a gépjárművébe éppen beszálló másik sértettet arra kérte, vigye őt el valahová. A sértett ezt megtagadta, ezért a vádlott a gépjárműre ráütött. A férfi a gépjárművéből kiszállt, hogy számon kérje a vádlottat, aki ekkor őt több alkalommal ököllel arcon ütötte. Dulakodás kezdődött, melynek során a vádlott több alkalommal térddel megrúgta, majd arcon és felsőtesten ütötte a sértettet, mellyel 8 napon túl gyógyuló sérüléseket okozott.

Az Esztergomi Járási Ügyészség által benyújtott vádirat alapján az Esztergomi Járásbíróság a 2023. október 3. napján tartott előkészítő ülésen, súlyos testi sértés bűntette és garázdaság vétsége miatt indult ügyben a vádlottat halmazati büntetésül 4 év fegyházbüntetésre, valamint 5 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője fellebbezést jelentett be, az ügyész 3 munkanapot tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat megtételére.

Borítókép, forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség / Tatabányai törvényszék