Hírek

III. Üveggyári Lakoma

Szeptember 23-án, szombaton ismét megrendezték a mára már talán hagyománnyá vált Bográcsos Főzőversenyt Tokod-Üveggyárban.

Ezen a versenyen minden induló csapat olyan ételt főzött, amit csak szeretett volna, azonban feltétel volt, hogy bográcsban elkészíthető legyen.

Az idei évben tizenegy versenyző,  valamint kettő versenyen kívül főző csapat volt, akik mindannyian finomabbnál finomabb, ínycsiklandozóbbnál ínycsiklandozóbb ételek készítettek.

A verseny kicsit eltért az eddigiektől, hiszen jóval nagyobb létszámban vettek részt rajta a versenyzők és az érdeklődők is. Emellett idén a gyermekes családokra is gondoltak, így a Liszt Ferenc Művelődési Ház nagytermében gyermekprogramokat is szerveztek.

Délelőtt 9 órától Kontra-Fritz Lilla tartott kreatív foglalkozást a kicsiknek, segítőivel, Wutzel Tímeával és Kristófné Csapó Évával, Pikó Martinával és Obermajerné Helmeczi Júliával. A foglalkozáson a gyerekek rajzolhattak, festhettek, vághattak és fűzhettek, s láthatóan ezt mindannyian nagyon élvezték. Déltől pedig Juhos Jázmin és Bogár Bertalan Társasjáték Klubja foglalta le a gyerekeket, akik mindenféle közösen játszható játékot hoztak magukkal, így a csemeték biztos helyen, felügyelet mellett tölthették az idejüket, amíg szüleik a bográcsokban rotyogó ételek körül süröghettek.

Rengeteg fotó készült, de ezek a képek nem tudják visszaadni az egész rendezvény hangulatát, a levegőben terjengő isteni illatokat, az emberek vidámságát, közvetlenségét, fesztelenségét, amire rohanó világunkban nagy szüksége van mindenkinek.

A négy tagú zsűri minden ételt megkóstolt, s pontozták magát az ételt, valamint a terítést, vendéglátást is. Ennek a két pontszámnak az összege adta ki aztán a csapatok végső eredményét.

A zsűri tagjai voltak:

  • Horváth Mihály, Tokod Nagyközség Önkormányzatának képviselője
  • Hársfai Zoltánné, a tokod-üveggyári Nyugdíjas Klub vezetője
  • Papp László, a Tokodi Horgászegyesület egykori elnöke, valamint
  • Pap Norbert, az Együtt Tokodért Egyesület vezetője

A zsűrizés végén, a pontösszesítések után következett az eredményhirdetés, valamint a hozzá tartozó díjátadó. Az idei évben ez is eltért az eddigiektől, hiszen a dobogósok több felajánlott díjat is magukénak tudhattak, így a már megszokott vándordíjon és nemzeti színű szalaggal ellátott fakanalakon kívül kaptak egy-egy üveg pezsgőt, a TÜSC (Tokod Üveggyári Sport Club) felajánlásában, valamint Tokod Nagyközség Polgármesteri Hivatala által készíttetett trófeát. Ezen kívül minden résztvevő csapat névre szóló emléklapot kapott.

A dobogós csapatok:

  • 1. helyezett: az Önkormányzat Műhely Csapata
  • 2. helyezett: a Pajkos Pónik Csapata
  • 3. helyezett: a TÜSC Csapata

A díjátadó után is még sokáig ott maradtak a résztvevők, beszélgettek, kóstolgattak, jól érezték magukat. Mindent együttvéve, az idei Bográcsos Főzőversenyt is sikerként könyvelhetjük el, hiszen együtt tölthettünk egy fesztelen, közösségépítő napot, ami maradandó élményt nyújtott a résztvevőknek.

Hatalmas köszönet illet mindenkit, aki részt vett a rendezvény megszervezésében és idejével, ötleteivel, munkájával segített nekünk, többek között Tokod Nagyközség Önkormányzatának munkatársai, az ECSET csoport tagjai.

Jövőre ismét találkozunk, akkor már a IV. Üveggyári Lakomán, ahová szeretettel várunk majd minden kedves érdeklődőt!

Bombicz Judit
Egy Cselekvő Tokod-Üveggyárért Csoport (ECSET)

Megosztás