Dorog

Rekordszámú részvétel a Sarpi-Dorog Futófesztiválon!

Szeptember 15-én, pénteken délután újra közös mozgásra invitálta a DorogiSport csapata a kistérség és a település lakosságát. A futófesztivállal párhuzamosan megtartották a nagy sportágválasztót is, ahol több mint 16 sportágat próbálhattak ki a gyerekek.

Öröm, élmény, siker és a közösség ereje, majd a végén a célbaérkezésnél a hatalmas mosoly az arcokon, többek között erről is szólt az immáron 7. éve Sarpi-Dorog Futófesztivál névre keresztelt rendezvény, ahol idén Dorog összes iskolás és óvodás gyermeke rajthoz állt, közel 1200 csemete.

Az óvodások kezdték meg a péntek délutáni versenynapot, akik a Dorogi Zöld Kör futópályáján 300 méteren mérték össze ügyességüket. Őket az 1-2. osztályosok követték 800 méterrel, majd a nagyobbaké volt a főszerep. Harmadik osztálytól a gimnázium negyedik osztályáig ugyanis már hosszabb távon, 1500 méteren indulhattak a gyerekek. Minden résztvevő – a teljesítés öröme mellett – egyedi tervezésű ivópalackot kapott. Korosztályonként és nemenként az 1-3. helyezett befutót egyedi érem díjazásban részesült.

Idén újra váltófutásra invitálták a családokat, baráti társaságokat, kollégákat, kicsiket és nagyokat, profikat és amatőröket. Céljuk a közös élményszerzés, a távok teljesítése volt, ezért eredményhirdetést nem tartottak. Minden résztvevő csapat egyedi tervezésű érmet és ivópalackot kapott.

A nevezett csapatok között értékes tombola ajándékokat sorsoltak ki. A DorogiSport köszöni a Horváth Kertvendéglőnek a 4 fős vacsora utalványt, a Gordius Inox Kft-nek a lézerharc élményprogramot, a Dorogi Atlétikai Club-nak az ajándékcsomagokat.

A futók biztonságáról a rendőrség, polgárőrség, a Dorogi Futókör és a Zsigmondy Vilmos Gimnázium önkéntesei gondoskodtak. A hangulatról és a szurkolásról az Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola és a Dorogi Nyugdíjas Egyesület tagjai gondoskodtak. A Szupermenza-Elamen Zrt. egészséges kóstolóval és ingyenes dietetikai szaktanácsadással készült a kilátogatóknak.

További részletek>>

Fotók, forrás: dorogisport.hu