Csolnok

Átadták a megújult csolnoki sportcsarnokot

Szeptember 15-én, pénteken adták át az energetikailag korszerűsített csolnoki sportcsarnokot. A beruházásra a település a vármegyei önkormányzat által koordinált Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében 120 millió forintos támogatást nyert el, melyhez a helyi önkormányzat 19 millió forint önrészt biztosított.

Az átadó ünnepségen Kolonics Péterné, Csolnok polgármestere elmondta, hogy a sportcsarnok 1993-ban épült fel, helyet adva számtalan versenynek, bajnokságnak, foci kupának. Az óvodások és az iskolások is örömmel használták a csarnokot. Azonban nemcsak sportesemény színhelye volt az intézmény, hanem az évek során itt rendezték meg a zene világnapi koncerteket, Idősek napját és a jubileumi rendezvényeket. „Az idén 30 éves sportcsarnok ennyi idő után ismét megérdemelte a törődést, odafigyelést, hiszen azóta nem történt nagyobb felújítás, csak a kisebb, elengedhetetlen javításokat végezték el.” – jegyezte meg a polgármesterasszony, majd elmondta, hogy a mostani projekt során kicserélték a tetőpaneleket, illetve a régi, elavult nyílászárók helyett újakat építettek be, továbbá a külső falakat hőszigetelték. Ezen felül akadálymentesítették a csarnok parkolóját és bejáratát, valamint az épületben mozgáskorlátozott személyek által is igénybe vehető illemhelyiség létesült.

Popovics György, a vármegyei közgyűlés elnöke elmondta, hogy már a 90-es években hatalmas teljesítmény volt egy kistelepülés, Csolnok részéről, hogy az iskola mellé sportcsarnokot és uszodát építettek. „De láthatjuk, ahogy megy az idő és muszáj hozzányúlni ezekhez az épületekhez, hogy a XXI. század körülményeinek megfeleljenek. Az pedig, hogy az általunk koordinált TOP programban az energetikai korszerűsítésre pályáztak, a legjobb döntés volt a község vezetőinek a részéről” – emelte ki Popovics György, majd hozzátette, hogy a TOP Plusz program is elindult már, amivel a céljuk az, hogy a vármegye kistelepülésein is elérhetők legyenek ugyanazok a szolgáltatások, mint a nagyobb településeken.

Erős Gábor, a térség országgyűlési képviselője elmondta, hogy mindig nagy örömmel tölti el, ha egy átadóünnepségre megy, különösen akkor, ha egy kistelepülésen valósul ez meg, hiszen egy kistelepülés életében bármilyen fejlesztés óriási dolog. „Aki ismer az tudja, hogy a sport mindig is közel állt hozzám, főleg a sportolásra alkalmas létesítmények. Ebben a sportcsarnokban fognak mozogni a gyerekek, a jövő gyermekei, ezért is fontos a megújulás, hogy olyan körülmények között fejlődhessenek, ami az ő komfortérzetüknek is megfelelő.” – tette hozzá a képviselő.

A beszédek után átvágták a nemzeti színű szalagot, majd a sportcsarnokban a helyi cselgáncsosok, valamint a Carmen tánciskola növendékei adtak elő színvonalas produkciót.