Hírek

Étlen-szomjan a vizes betonfalat nyalogatta

Felfüggesztett börtönbüntetést szabhatnak ki azzal a tokodi férfivel szemben, aki az egyik kutyájának okozott súlyos szenvedést azzal, hogy róla nem gondoskodott megfelelően.

A vádirat szerint a férfi tokodi lakóhelyén három kutyát tartott, ezeket egyszerre etette. A két nagyobb, domináns eb nem engedte ételhez jutni a legkisebbet, aki ettől 2022 év augusztusát követően kórosan lesoványodott. Az állat elegendő ivóvízhez sem jutott hozzá, az a vizes betonfalat nyalogatta, hogy szomjúságát enyhítse, 2023. január 24-én súlyosan dehidratált állapotban volt. Az eb az éhezéstől senyves állapotba került, amely alkalmas volt maradandó egészségkárosodás okozására, illetve arra, hogy elpusztuljon. Az elkövető észlelte, hogy a két nagyobb eb miatt a legkisebb nem jut megfelelő élelemhez és ivóvízhez, ez ellen azonban semmit nem tett, magatartása az ebnek folyamatos és különös szenvedést okozott. 

Az Esztergomi Járási Ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetést és pénzbüntetést szabjon ki, a próbaidő tartamára rendelje el a pártfogó felügyeletét.

Fotók, forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség