Hírek

Új tornaszobát alakítanak ki a leányvári óvodában

Szeptember 13-án, szerdán tartották meg a Leányvári Cseresznyefa Óvoda fejlesztésével kapcsolatos projekt nyitó rendezvényt. Az óvoda a Komárom-Esztergom Vármegyei Önkormányzat által koordinált Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz keretében 160 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott a meglévő óvodaépület fejlesztésére, valamint egy új tornaszoba kialakítására.

Látványterv

A megítélt támogatásból az önkormányzat a felmerült legfontosabb műszaki problémákat, hiányosságokat kívánja megoldani. A támogatás segítségével az óvoda épületének felújítása, bővítése történik meg a tetőhéjazat cseréjével együtt. Mindemellett tornaszobát, öltözőt, vizesblokkot is építenek, valamint irodát alakítanak ki. A megújuló energia hasznosítása érdekében napelemes rendszert telepítenek, továbbá a projektarányos akadálymentesítést is elvégzik. A támogatásból a felújítási munkák mellett fejlesztőeszközöket is beszereznek. A projekt fizikai befejezésének határideje 2025.03.28.

A fejlesztés eredményeként minden leányvári kisgyermek színvonalas óvodai ellátásban részesülhet a településen belül, a nevelési környezet modernebbé, élhetőbbé válik a gyermekek fejlődéséhez és fejlesztéséhez szükséges egészséges és biztonságos környezetben.

A beruházás helyszíne

A projekt nyitó rendezvényen Fári Csaba, Leányvár polgármestere köszöntötte a jelenlévőket, majd Erős Gábor, a térség országgyűlési képviselője járult a mikrofonokhoz. Elmondta, hogy egy kistelepülés életében egy ilyen fejlesztés nagy dolog, az pedig különösen, hogy ez a jövőbe mutat, hiszen ide gyerekek fognak járni, a jövő gyermekei. És nem mindegy az, hogy a gyerekek milyen körülmények között és hol töltik mindennapjaikat. Leányvár sikeresen pályázott, és elmondhatják azt, hogy 2025-re itt egy bővülés lesz – tette hozzá a képviselő.

Popovics György, a vármegyei közgyűlés elnöke elmondta, hogy már látjuk a beruházás nyomait, ami nagy öröm mindenki számára. „Az a célunk, hogy a vármegye kisebb településein is ugyanúgy elérhetők legyenek a szolgáltatások, mint a nagyobbaknál, illetve próbáljuk fejleszteni az intézmények színvonalát is. Ebbe a sorba illeszkedett a most záruló TOP-os pályázatoknak két beruházása. Az egyik, hogy fejlesztették az óvoda játszókertjét, a másik pedig az orvosi rendelő részleges felújítása volt.” – tette hozzá a közgyűlés elnöke, majd megjegyezte, hogy az új beruházás részeként a gyerekek sportolását segítik elő.