Hírek

Szucsánszki Zita: „Nagyon jól érzem magam”

Átesett a tűzkeresztségen az Esztergom női kézilabdacsapata: a Karvalics Tamás vezetőedző és Elek Gábor szakmai igazgató által irányított együttes túl van az első két fordulón a másodosztályban.

A Vitézek az NB I B rajtján rögtön az egyik bajnokaspiráns, az élvonalba való visszajutást célul kitűző Szombathelyi KKA otthonában szerepelt és tisztes helytállást követően, szoros csatában végül 31–27-re alulmaradt. A hazai bemutatkozás viszont már kiválóan sikerült: Ábrahám Szilviáék 11–8-as félidőt követően 19–15-re győzték le a Szigetszentmiklós NKSE együttesét. Az esztergomiak két kör után a nyolcadik helyen állnak a 16 csapatos ligában.

A csapathoz nyáron érkezett ferencvárosi ikon, Szucsánszki Zita értékes irányítójátéka mellett a góllövésből is kivette a részét, Szombathelyen kilencszer, legutóbb pedig háromszor talált be. A korábbi 147-szeres válogatott, Európa-bajnoki bronzérmes karmester értékelte az eddigi esztergomi időszakot.

„Látszik a csapaton, hogy még nincs összeszokva, egyelőre sok a hiba a játékban. Nagyon sok mindent, új elemeket kell besűrítenünk a munkába. Időközben osztályt váltott a csapat és az NB I B-ben szerepelhet, de az edzésszámon nem tudtunk növelni a korábbiakhoz képest, ez is hiányzik és későn is indult az alapozás. Ez meglátszik a technikai hibák számában, mondhatni ebben csúcsosodik ki – mondta Szucsánszki Zita. – Idővel alakulni fog a játékunk. Természetesen teljesen más egy edzés, egy felkészülési mérkőzés és egy bajnoki. Van olyan kerettag, aki a tréningeken már nagyon szép dolgokat csinál, aztán a meccsen még van benne drukk. Speciális a helyzetünk, mert nagyon fiatal játékosok és rendkívül tapasztalt kézilabdázók alkotják az együttest, nincs köztes átmenet. Minden szinten érdekes volt az elmúlt időszak, de nagyon jól érzem magam. Sokkal több a munkám, mint korábban, de ez volt az egyik lényeges része is a váltásnak, ráadásul nemsokára elkezdem az erőnléti edzői tanulmányaimat is.”

Az egyaránt háromszoros bajnok és Magyar Kupa-győztes, Bajnokok Ligája- második, kétszeres KEK-aranyérmes és EHF-kupa-győztes klasszis az első két bajnokival kapcsolatban így vélekedik:

„Sajnálom, hogy kikaptunk az első meccsen, mert mégiscsak az idény első bajnokiját játszottunk. Volt, aki nagyon izgult nálunk, ezt az egyes játékosok erőnléti adatain is láttam. A Szombathely nagy előnyben van velünk szemben, korábban is kezdte a nyári felkészülést, miközben már az előző idényben is fel akart jutni az NB I-be, most is erre készül és ezeket a különbségeket a pályán elég nehéz kiegyenlíteni. Ettől függetlenül partiban voltunk a riválissal az első körben is. A második találkozón borzasztóan sok hibával kézilabdáztunk, sok ziccert rontottunk és sok labdát eladtunk. Ebben benne van a bizonytalanság, az edzéshiány és nyilván továbbra is sok még az új információ a játék és a taktika kapcsán. Az is biztos, hogy a technikai hibák számát is csökkentenünk kell a következő időszakban. Most ezt a helyzetet kell megoldanunk – szép feladat.”

Az Esztergom szombaton a PC Trade Szegedi NKE otthonában folytatja a bajnoki küzdelmeket, míg a következő hazai meccsre szeptember 23-án, 16 órától kerül sor, amikor a Tempo KSE érkezik a Suzuki Arénába.

Megosztás