Hírek

A rendőrök is részt vettek a jótékonysági motoros felvonuláson

Az Esztergomi és a Dorogi Rendőrkapitányság munkatársai is részt vettek a hétvégén megrendezett A Motorosok is lehetnek Angyalok elnevezésű jótékonysági motorosfelvonuláson.

A felvonulás előtt a rendőrök baleset-megelőzési ajánlásokat, felhívásokat, információkat adtak a rendezvényen részt vevő közel 1200 motoros részére.

Felhívták a járművezetők figyelmét arra, hogy a motorkerékpárral utazók baleseti kockázata átlag feletti. A motorosokat a gépkocsikban található passzív biztonsági megoldások nem védik, így közlekedési baleset esetén testük közvetlen fizikai behatásoknak van kitéve. Fontos, hogy motorozás közben mindig megfelelő védőfelszerelést viseljenek, illetve nagy hangsúlyt kell fektetni az öltözékre is. Az élénk színű bukósisak, a motorosruha és -csizma nemcsak könnyebben észrevehetővé teszi a motorost a közlekedés többi szereplője számára, hanem egy esetlegesen bekövetkező balesetben a súlyos sérülések kockázatát is csökkenti.

Minden másodpercben számítani kell arra, hogy váratlanul történik valami, ami miatt a járművezető hirtelen fékezni kényszerül. Ezért kell helyesen megválasztani a követési távolságot, és úgy motorozni, hogy legyen menekülő útvonal.

Végezetül: soha ne üljön úgy senki a motorkerékpárra, hogy nincs biztonságos vezetésre alkalmas állapotban, legyen szó fáradtságról, nem megfelelő pszichés állapotról, éhségről, szomjúságról! Motorozáskor nagyon fontos a megfelelő fizikai és mentális állapot.

A rendezvényen a határvadász, rendőrjárőr, illetve iskolaőr munkakörök betöltésének feltételeiről is tájékoztatást adtak a rendőrök, illetve a jelentkezéshez szükséges egységcsomagokat osztottak ki.

Borítókép, forrás: police.hu