Hírek

Rekordszámú résztvevő a jótékonysági motoros felvonuláson

Szeptember 9-én, szombaton 9. alkalommal rendezték meg több mint ezer motoros közreműködésével A Motorosok is lehetnek Angyalok elnevezésű jótékonysági motoros felvonulást. A cél most is az esztergomi Vaszary Kolos Kórház támogatása volt.

A motorosok idén is a dorogi művelődési ház előtt gyülekeztek, ahol a jó hangulatról a ComeOn Rock Band énekese, Vinnie valamint a Quack zenekarból Varga Csaba gondoskodott, majd az indulás előtt Cserődi Péter rendőr százados szólt a motorosokhoz. A résztvevők a már megszokott útvonalon Tokodaltáró, Tokod és Tát településeket érintve Esztergomban értek célba.

A motorosok az esztergomi kórháznál tettek egy tiszteletkört, ahol dr. Pák Péter, az egészségügyi intézmény vezetője köszöntötte a résztvevőket, majd tovább mentek a Mindszenty térre, ahol beszédet mondott Hernádi Ádám, Esztergom Megyei Jogú Város polgármestere. A motorosokat babgulyással és sült kolbásszal látták vendégül, a véradás során pedig 72 fő adott vért, ami kimagaslóan szép eredmény. A nap további részében a Mindszenty téren fellépett Arató Fanni, Árkosi Viktória, valamint az APPA zenekar.

Tavaly egyébként több, mint hárommillió forint adomány gyűlt össze a részvételi matricák eladásából, valamint a pólók és bögrék értékesítéséből. A soha nem látott létszám miatt ez az összeg idén biztos, hogy több lesz. Matricákat, pólókat és bögréket szeptember 11-16. között még lehet rendelni az Off Road Motors Lehotay Kft. üzletében (Dorog, Esztergomi út 125.) nyitvartási időben hétfőtől péntekig 8-tól 17 óráig, illetve szombaton nyolc és dél között. Így a végleges eredményről szeptember második felében számolunk be.

Videó összefoglaló az eseményről:

Tóth Krisztián légi videója:

Fotók: Lehotay Kata / Dér Ferenc