Esztergom

Ivó- és szennyvízhálózat fejlesztés Esztergomban

Esztergomban elkészült az ivó- és szennyvízhálózat kiépítése az Akácos utcánál, a Szamárhegy-Búbánatvölgy városrész víziközmű hálózat kivitelezésének második üteme pedig legkésőbb novemberben elkezdődik – közölte az esztergomi önkormányzat a hivatalos honlapján.

Esztergom Megyei Jogú Város Önkormányzata 2022-ben kötött szerződést a kivitelező STRABAG Általános Építő Kft-vel ivó- és szennyvízhálózat kiépítésére az Akácos utca, Csenkei út – Beszédes S. utca közötti szakaszán, mely sikeresen el is készült, a helyreállítási munkák is megtörténtek. Ugyanakkor a földmunkák miatt műszakilag indokolttá vált az útburkolat pihentetése. Szakemberek megvizsgálták az érintett útszakaszt, és megállapították, hogy a burkolat a megfelelő tömörséget 2024 nyarára érheti el, ekkor kerülhet majd végleges, bitumen összetételű szilárd burkolat rá.

Legkésőbb novemberben elkezdődik a Csenkei út, Esztergom, Szamárhegy-Búbánatvölgy városrész víziközmű hálózat kivitelezésének második üteme. Az érintett terület Meggyfás utca és Völgy utca közötti szakaszán ivó- és szennyvízhálózat kiépítése történik mintegy 1,6 km hosszan. A munkálatok a jelenleg érvényben lévő útfelújításokra vonatkozó keretszerződés terhére indulnak. A kivitelezés az újraengedélyezési eljárások miatt váratott magára. A novemberben induló munkálatok várhatóan egy éven belül fejeződnek be.

Borítókép, forrás: esztergom.hu

Megosztás